OVO SLUTI NA ZLO! Voditelj iranske TV obukao belu košulju, puštaju se citati iz Kurana!

Autor:

Svet

19.05.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek traje potraga za predsednikom Irana i ljudima koji su sa njim bili u helikopteru

OVO SLUTI NA ZLO! Voditelj iranske TV obukao belu košulju, puštaju se citati iz Kurana!

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Na iranskoj nacionalnoj televiziji, IRIB TV, zabeležena je šokantna scena kada je voditelj zamenio crnu košulju belom, nakon čega je počelo emitovanje odlomaka iz Kurana.

Ovaj potez mnogi tumače kao pripremu za objavljivanje važne izjave nakon pada helikoptera sa predsednikom Ebrahimom Raisijem na severozapadu zemlje.

Potraga za helikopterom

Iranska televizija Press izveštava da se nastavlja potraga za helikopterom u bespućima regiona Varzakan, dok vremenski uslovi postaju sve teži.

Imam grada Tabriza u provinciji Istočni Azarbajdžan, Mohamed Ali Al-Hašem, uspeo je da pozove pomoć nakon pada helikoptera, što je izazvalo nadu da će putnici biti pronađeni.

Detalji o lokaciji nesreće

Helikopter se navodno srušio u severozapadnoj regiji Varzakan, koja se nalazi otprilike 600 kilometara od Teherana.

Poslednji GPS signal lociran je kod rudnika bakra u šumama Arsbarana, što dodatno komplikuje situaciju potrage.

Reakcije zvaničnika

Imam grada Tabriza, Mohamed Ali Al-Hašem, uspeo je da pozove zamenika iranskog ministra spoljnih poslova Mehdija Safarija i prenese informacije o nesreći, što je izazvalo reakciju javnosti i nadu u spasavanje putnika.

Zamenik ministra spoljnih poslova potvrdio je da je imam čuo zvuk kola hitne pomoći, pružajući tračak nade u očajnoj situaciji.

Prisustvo zvaničnika u Azerbejdžanu

Ebrahim Raisi, predsednik Irana, nedavno je stigao u Azerbejdžan, gde je učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrana Khudaferin i Giz Galasi, zajedno sa predsednikom zemlje Ilhamom Alijevim.

Ova poseta dodatno komplikuje situaciju, jer se ključni iranski zvaničnici nalaze van zemlje u trenutku nesreće.

Ova šokantna situacija budi nadu u spasavanje putnika helikoptera, ali istovremeno izaziva zabrinutost zbog teških vremenskih uslova i udaljenosti lokacije nesreće. Svet sa nestrpljenjem i nadom očekuje razvoj događaja u narednim satima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading