KOMANDANT IRANSKIH SPECIJALACA U LIBANU: Sprema li se novi veliki sukob u Izraelu?

Autor:

Svet

31.10.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranske grupe u Libanu, Siriji, Iraku i Jemenu su optužene da su sprovodile napade protiv Izraela i američkih trupa stacioniranih u regionu

KOMANDANT IRANSKIH SPECIJALACA U LIBANU: Sprema li se novi veliki sukob u Izraelu?

Foto: Profiemdia

Komandant iranskih specijalnih snaga Kuds u okviru korpusa Revolucionarne garde, Esmail Kani, nalazi se u Libanu gde navodno koordiniše eventualni širi sukob sa Izraelom, preneo je Tajms of Izrael.

Kani je navodno stigao u Bejrut dan nakon napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra i tamo je sve vreme, osim posete Teheranu u periodu izmešu 16. i 20. oktobra.

Kani je naslednik Kasema Sulejmanija, koji je koristio Kuds snage da "širi iranski teror na Bliskom istoku", rekli su američki i izraelski zvaničnici.

Sulejmani je ubijen u junu 2020. godine u američkom napadu na aerodrom u Bagdadu.

Tokom prethodnih 10 dana, Kani se navodno susreo sa liderima palestinskih grupa, kao i Hezbolaha, kojima je preneo poruke iranskog vođe Alija Hamneja.

Iranske grupe u Libanu, Siriji, Iraku i Jemenu su optužene da su sprovodile napade protiv Izraela i američkih trupa stacioniranih u regionu.

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah bi trebalo da se obrati u petak, što će biti njegovo prvo javno oglašavanje od početka rata između Izraela i Hamasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading