VUČIĆ SE OGLASIO POVODOM RAISIJEVE NESREĆE: "Nadam se da će ovaj slučaj biti ispitan i da će iranski narod sačuvati stabilnost"

Autor:

Svet

19.05.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije nije ostao ravnodušan na nesreću koja se dogodila danas u Iranu

VUČIĆ SE OGLASIO POVODOM RAISIJEVE NESREĆE: "Nadam se da će ovaj slučaj biti ispitan i da će iranski narod sačuvati stabilnost"

Foto: RTS/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Iksu da ga je šokirala vest o nesreći koja se desila predsedniku Islamske Republike Iran Ebrahimu Raisiju.

- Šokirala me je vest o nesreći koja se desila predsedniku Islamske Republike Iran Ebrahimu Raisiju. Nadam se da će ovaj slučaj biti ispitan, kao i da će iranski narod sačuvati stabilnost.- naveo je Vučić.

 

 

Podsećamo, iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmed Vahidi saopštio je da je jedan od helikoptera iz konvoja u kojem je bio i predsednik Ebrahim Raisi "imao teško sletanje".

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi, File

Ebrahim Raisi

 

U potragu sa helikopterom predsednika uključena i vojska, javljaju iranski mediji.

Informacije su zabrinjavajuće, životi predsednika Raisija i ministra spoljnih poslova Amirabdolahijana su u opasnosti, rekao je iranski zvaničnik za Rojters.

Iranska agencija IRNA prenele je ranije, pozivajući se na izveštaje pojedinih medija, da je helikopter sa Raisijem navodno imao "incident pri sletanju".

Raisi je putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan. 

Foto: Tanjug/Azin Haghighi/Moj News Agency via AP

Mesto pada Raisijevog helikoptera

 

U Raisijevom konvoju bila su tri helikoptera, od kojih su dva sa ministrima i zvaničnicima bezbedno stigla na odredište, prenosi agencija Tasnim.

Navodi se da su neki od predsednikovih saputnika u helikopteru uspeli da kontaktiraju kontrolni centar, i da je time porasla nada da će se ovaj incident završiti bez žrtava.

Spasilačke ekipe Crvenog polumeseca i dodatne vojne i policijske snage započele su masovnu operaciju na pronalaženju helikoptera nakon prvih izveštaja o mogućoj nesreći, navodi Tasnim. 

Foto: Tanjug/Ali Hamed Haghdoust/IRNA via AP

Raisijev helikopter

 

U međuvremenu, agencija Fars je nakon izveštaja o incidentu sa helikopterom Raisija, pozvala Irance ''da se mole'' za predsednika, preneo je Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Ana

19.05.2024 23:01

Nadamo se da ce sve biti u redu sa Iranskim predsednikom

Dragana

19.05.2024 23:01

Ovakve vesti uvek potresu čoveka,ali u ovakvim situacijama narod treba da ostane pribran i stabilan. Nadamo se da će iranski predsednik biti dobro.

Djura

19.05.2024 23:01

Nadajmo se da će narod Irana sačuvati stabilnost !

Milisav

19.05.2024 23:02

Ovaj slučaj potrebno je ispitati do najsitnijih detalja!