JEZIVE FOTOGRAFIJE, NALIK ONIM NA CIGARETAMA, USKORO I NA MESU?! Istraživanja pokazala - kad ih vidimo, manja je verovatnoća da ćemo ih kupiti!

Autor:

Svet

01.11.2023

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova studija sugeriše da označavanje prehrambenih proizvoda slično strogim upozorenjima na cigaretama, koja ističu potencijalno smrtonosne rizike po zdravlje, može pomoći ljudima da donose pametnije odluke, ne samo u vezi vlastitog zdravlja, već i o zdravlju planete.

JEZIVE FOTOGRAFIJE, NALIK ONIM NA CIGARETAMA, USKORO I NA MESU?! Istraživanja pokazala - kad ih vidimo, manja je verovatnoća da ćemo ih kupiti!

Foto: shutterstock

Istraživanje koje su proveli studenti sa Univerziteta u Durhamu u Velikoj Britaniji pokazuje da oznake upozorenja, uključujući grafičke ilustracije slične onima koje upozoravaju na impotenciju, srčane bolesti ili rak pluća na kutijama cigareta, mogu smanjiti izbor obroka koji sadrže meso za 7 do 10 posto, izveštava The Guardian.

Ova promena može imati konkretni i materijalni uticaj na budućnost planete, ističe britanski list.Prema nedavnoj anketi instituta JuGov, 72 odsto stanovništva Velike Britanije se izjasnilo da jede meso.

Komitet za klimatske promene (CCC), koji savetuje britansku vladu o njenim neto nultim ciljevima, preporučio je da Velika Britanija treba da smanji potrošnju mesa za 20 odsto do 2030. i 50 odsto do 2050. godine, kako bi ih ispunila.

Istraživači veruju da bi njihova otkrića mogla da pomognu u podsticanju promena u gastronomskim izborima, koji bi na kraju mogli imati koristi za životnu sredinu

- Dostizanje neto nule je prioritet za državu i planetu. Pošto se pokazalo da oznake upozorenja smanjuju pušenje, kao i konzumaciju slatkih pića i alkohola, korišćenje oznake upozorenja na proizvodima koji sadrže meso moglo bi nam pomoći da to postignemo, ako se uvedu kao politika države - saopštio je Džek Hjuz, doktorant koji je vodio studiju u Daramu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading