RAMZAN KADIROV SAOPŠTIO VAŽNU VEST! Evo kakva sudbina čeka Prigožinov Vagner!

Autor:

Svet

29.10.2023

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Sa naše strane, mi smo samo srećni zbog toga. Bićemo jedinstvena prijateljska porodica koja će se boriti protiv neprijatelja Rusije na teritoriji Severnog vojnog okruga i svim našim naporima branićemo našu otadžbinu, rekao je Kadirov

RAMZAN KADIROV SAOPŠTIO VAŽNU VEST! Evo kakva sudbina čeka Prigožinov Vagner!

Foto: Tanjug/AP

Više od 170 bivših boraca Vagnerove grupe pridružilo se specijalnim snagama Ahmat, izjavio je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

- Bivši borci PMC "Vagner" prelaze na službu u elitnu specijalnu jedinicu "Ahmat". U sledećoj grupi koja je izrazila želju da nastavi službu u redovima naše jedinice nalazi se više od 170 vojnika koji imaju obimne iskustvo u borbenim dejstvima kako na teritoriji Donbasa i Ukrajine, tako i na drugim žarištima - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Šef Čečenije je izrazio uverenje da će i drugi bivši predstavnici Vagnera slediti primer svojih drugova i pridružiti se redovima specijalnih snaga Ahmat.

- Sa naše strane, mi smo samo srećni zbog toga. Bićemo jedinstvena prijateljska porodica koja će se boriti protiv neprijatelja Rusije na teritoriji Severnog vojnog okruga i svim našim naporima branićemo našu otadžbinu - dodao je Kadirov.

Komandant specijalnih snaga Ahmat Apti Alaudinov, rekao je u subotu za RIA Novosti da bivši radnici grupe Vagner prelaze u jedinice Ahmat i stižu u područje SVO. Prema njegovim rečima, to se dešavalo i ranije, ali sada je "počelo masovno dopunjavanje".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading