BOLNICA U LUISIVILU BLOKIRANA: Ni rođaci povređenih ne mogu da uđu, do sad najmanje 16 žrtava POMAHNITALOG UBICE! Policija pronašla njegov automobil (VIDEO)

Autor:

Svet

26.10.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mejn se suočava s tugom dok gradovi u ovom saveznom okrugu tonu u strah nakon masovne pucnjave koja se dogodila sinoć.

BOLNICA U LUISIVILU BLOKIRANA: Ni rođaci povređenih ne mogu da uđu, do sad najmanje 16 žrtava POMAHNITALOG UBICE! Policija pronašla njegov automobil (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Derek Davis/Portland Press Herald via AP

Između 16 i 20 ljudi je poginulo, a do 60 je povređeno u napadu oružjem u Luisvilu. Bilans žrtava je i dalje neizvestan, jer su zvaničnici odbili da daju tačne cifre, samo potvrđujući da ima mnogo žrtava

Centralni medicinski centar Mejna postao je žarište brige i napetosti, sa naoružanim policajcima na svakom ćošku. U bolnicI se vidi velika aktivnost. Naoružani policajci stoje na oprezu na svakom ulazu, Bolnica je u blokadi i nijedan posetilac ne može da uđe da vidi članove svoje porodice.

 

Suzan Šeron, zamenica direktora za vesti na javnom radiju Mejn, opisuje scenu kao "srceparajuću", s helikopterima koji lete u žurbi, verovatno prevozeći žrtve ka bolnicama.

 

"Gradovi kao što su Auburn, Leviston i Lisabon su zatvoreni u strahu, sa žiteljima koji se kriju unutar svojih domova, a bolnice su u blokadi, ne dozvoljavajući nikome ulaz", navodi Šeron.

Komesar za javnu bezbednost Mejna, Majkl Saušuk, potvrdio je da je vozilo za kojim se tragalo nakon pucnjave pronađeno u Lisabonu,. Građani Luistona, Oberna i Lisabona još uvek su pozvani da ostanu unutar svojih domova, drže vrata zaključana i budu na oprezu.

Vlasti su zadržale informacije o tačnom broju žrtava, čineći ovu situaciju još uznemirujućom za zajednice koje se bore sa šokom i tugom.

Grad Obern, smešten pored reke Androskogin, postao je epicentar ponovnog ujedinjenja porodica sa svedocima tragedije. Gradonačelnik Džejson Levesk hrabro se suočio s novinarima, deleći potresne vesti o gubicima koje su neki morali podneti. "Proći ćemo kroz ovo zajedno", poručio je, pokazujući odlučnost i jedinstvo u trenucima krize.

 

Policija je identifikovala osumnjičenog kao Roberta Karda, 40-godišnjeg instruktora vatrenog oružja. Stanovnici su dobili savet da ostanu unutar svojih domova dok se potraga nastavlja za ovim naoružanim napadačem. Grad Bovdoin, udaljen samo pola sata od Luistona, takođe je postao žarište straha, sa istim naredbama da se stanovnici zatvore u kuče.

 

Na stotine  policajaca, lokalnih i federalnih, posvećeno radi na ovom slučaju, tragajući za Kardom. Policijska konferencija za novinare zakazana za danas obećava dodatne informacije koje će možda olakšati ovu tešku situaciju.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading