"SVI HAMASOVCI SU OSUĐENI NA SMRT, VEĆ SMO UBILI HILJADE TERORISTA": Netanjahu ponovo najavio kopnenu invaziju na Pojas Gaze

Autor:

Svet

25.10.2023

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekao je da neće iznositi nikakve detalje o kopnenoj invaziji, kako bi se "osigurali životi izraelskih vojnika".

"SVI HAMASOVCI SU OSUĐENI NA SMRT, VEĆ SMO UBILI HILJADE TERORISTA": Netanjahu ponovo najavio kopnenu invaziju na Pojas Gaze

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se javnosti putem televizije i rekao da su svi pripadnici Hamasa "osuđeni na smrt".

- Izraelska vojska se priprema za kopnenu invaziju s ciljem uništenja vojnih sposobnosti Hamasa - rekao je.

Ratni kabinet Izraela radi danonoćno i to će se nastaviti sve dok ne postigne pobedu, dodao je Netanjahu.

"Vreme invazije je određeno"

Rekao je da neće iznositi nikakve detalje o kopnenoj invaziji, kako bi se "osigurali životi izraelskih vojnika". Međutim, rekao je da će vreme početka operacije Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) jednoglasno odrediti izraelski ratni kabinet.

- Neću detaljisati kada, kako i koliko. Neću otkrivati ni razne kalkulacije koje pravimo, a za koje javnost uglavnom ne zna, kako i treba da bude.

- Već smo ubili hiljade terorista, a ovo je tek početak - rekao je Netanyahu.

Netanjahu kaže da će Izrael "ispitati" i otkriti šta se dogodilo tokom napada Hamasa 7. oktobra. Događaji od tog dana biće "potpuno ispitani" i "svi će morati da daju odgovore", rekao je izraelski premijer. 

"Pomažemo građanima da dođu do ličnog oružja"

Pozivao je Izraelce da ni na trenutak ne zaborave one koji su ubijeni u napadima Hamasa.

- Osećamo se kao da nam neko zabija hiljade strela u naše srce koje krvari - rekao je dodajući da će proglasiti dan žalosti u znak sećanja na žrtve.

Rekao je i da vlasti pomažu građanima "da kontrolisano dođu do ličnog oružja".

- Moja je uloga da vodim ovu zemlju i njen narod do sveopšte pobede nad našim neprijateljima. Zajedno ćemo se boriti i zajedno ćemo pobediti - rekao je Netanjahu, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading