"MAMA..."! Sahranjen dečak koga je POMAHNITALI STANODAVAC izbo 26 puta zbog muslimanskog porekla! NJEGOVE POSLEDNJE REČI KIDAJU DUŠU!

Autor:

Svet

17.10.2023

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovi poslednji trenuci obeleženi su njegovom hrabrošću i bezgraničnoj ljubavli prema majci, koja je prilikom krvavog pira razularenog Džozefa Čube i sama teško ranjena

"MAMA..."! Sahranjen dečak koga je POMAHNITALI STANODAVAC izbo 26 puta zbog muslimanskog porekla! NJEGOVE POSLEDNJE REČI KIDAJU DUŠU!

Foto: Facebook/QASIM RASHID, WILL COUNTY SHERIFF OFFICE/PRINTSCREEN

Mama, dobro sam, bile su poslednje reči šestogodišnjeg Vadea al-Fajuma, koga je njegov stanodavac brutalno ubio pre nekoliko dana samo zato što je muslimanske veroispovesti i Palestinac.

 

 

Njegovi poslednji trenuci obeleženi su njegovom hrabrošću i bezgraničnoj ljubavli prema majci, koja je prilikom krvavog pira razularenog Džozefa Čube i sama teško ranjena, rekao je njegov ujak dok se lokalna zajednica okupljala da oda počast nesrećnom dečaku koji je stradao zbog verske mržnje. 

Vadea je, prema navodima, uputio ohrabrujuće reči svojoj majci, Hanan Šahin, dok ih je vojničkim nožem kasapio čovek od koga su iznajmljivali stan u Čikagu. Napad se upravo i dogodio u stanu koji su mu plaćali. 

Sahrana malog Vadee okupila je stotine ožalošćenih iz različitih delova države. Džamija u predgrađu Čikaga je bila ispunjena, a mnogi su se okupili i na pločniku kako bi izrazili svoju tugu i bes prema ovom tragičnom događaju.

Hanan Šahin, majka preminulog dečaka, teško je povređena u napadu i nije mogla da prisustvuje sahrani. 

Prema izjavama članova porodice, Džozef Čuba je bio prijateljski nastrojen prema njima i čak je prisustvovao Vadinom rođendanu pre samo nekoliko nedelja. Međutim, prema izjavama tužilaca, Čuba je postajao sve paranoičniji zbog konflikata između Izraela i Hamasa i prisustva palestinsko-američke porodice u njegovoj kući. 

Vadein ujak, Mahmud Jusef, otkrio je poslednje reči dečaka: "Mama, dobro sam." Ovo svedoči o hrabrosti malog Vadee dok je prolazio kroz teške trenutke.

Džozef Čuba se suočava sa ozbiljnim optužbama za ubistvo, pokušaj ubistva, teško zlostavljanje smrtonosnim oružjem i zločine iz mržnje. Odbijena mu je kaucija.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading