HITNO EVAKUISAN LUVR! Posle napada u školi u Arasu, muzej ispražnjen iz bezbednosnih razloga!

Autor:

Svet

14.10.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzej Luvr u Parizu zatvoren je "iz bezbednosnih razloga" u subotu, 14. oktobra, dok je Francuska u stanju pripravnosti nakon napada u gradu Arasu na severoistoku zemlje.

HITNO EVAKUISAN LUVR! Posle napada u školi u Arasu, muzej ispražnjen iz bezbednosnih razloga!

Foto: pixabay.com

Luvr

Luvr je dobio pisanu poruku u kojoj se navodi da postoji rizik za muzej i njegove posetioce. Odlučili smo da se evakuišemo, dok vršimo neophodne provere - rekla je portparolka agenciji Frans pres nakon što je na društvenim mrežama objavila da je došlo do zatvaranja.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci evakuacije posetilaca iz čuvenog muzeja.

 

 

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se intenzivirale bezbednosne patrole u zemlji dan nakon što je u gradu Arasu 20-godišnji islamski ekstremista nasmrt izbo nožem učitelja lokalne gimnazije.

- Francuska je podigla bezbednosnu uzbunu na najviši nivo, nakon smrti nastavnika izbodenog nožem u srednjoj školi - izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin za "TF1".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading