PARIZ NA NOGAMA, OVA ZARAZA SE EKSTREMNO BRZO ŠIRI GRADOM! Insekti ujedaju po prevozu i ustanovama, vlasti VAN SEBE!

Autor:

Svet

30.09.2023

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska prestonica je posebno pogođena infestacijom, prema izveštajima, koja je postala veći problem u zemlji u poslednjih nekoliko godina.

PARIZ NA NOGAMA, OVA ZARAZA SE EKSTREMNO BRZO ŠIRI GRADOM! Insekti ujedaju po prevozu i ustanovama, vlasti VAN SEBE!

Foto: Tanjug/AP

Dok se Francuska priprema za Olimpijske igre sledećeg leta, vlasti u Parizu upozoravaju da se hitno nešto mora preduzeti protiv stenica. Štetočine su primećene u vozovima i bioskopima poslednjih nedelja.

Francuska se bori sa stenicama, a vlada je upozorila da mora da se pozabavi štetočinama uoči Olimpijade u Parizu.

Francuska prestonica je posebno pogođena infestacijom, prema izveštajima, koja je postala veći problem u zemlji u poslednjih nekoliko godina, prenosi Alo.

Stenice su primećene u kućama, bioskopima, bolnicama i vozovima - a to pitanje sada primorava ministra saobraćaja zemlje da zaštiti putnike.

- Sledeće nedelje ću okupiti prevoznike kako bih pružio informacije o preduzetim akcijama i delovao u interesu putnika - objavio je Klement Bon na X.

Njegova reakcija usledila je dan nakon što je Emanuel Gregoar, prvi zamenik gradonačelnika Pariza, napisao pismo u ime Gradske skupštine pozivajući premijerku Elizabet Born da reaguje na "pošast".

- Stenice su problem javnog zdravlja i treba ih prijaviti kao takve - napisao je on.

"Država mora hitno da okupi sve zainteresovane kako bi donela akcioni plan koji odgovara ovoj pošasti, jer se cela Francuska priprema da bude domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024."

Tolike su razmere problema u Parizu da je Gregoar rekao za Franceinfo u petak da bi tretman protiv stenica trebalo da bude uključen u ugovore o osiguranju kuće.

Rekao je da bi ovo moglo pomoći stanovnicima koji su zabrinuti da priušte mere kontrole štetočina kada otkriju zarazu.

Grad traži od vlade da organizuje sastanke za kontrolu štetočina, rekao je on.

U avgustu, X korisnik je postavio slike koje pokazuju, kako je rekla, ujede na njenom telu od stenica na sedištu u pariskom bioskopu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading