DVADESET GODINA JE NEVIN ROBIJAO ZBOG UBISTVA, A KRIVICU PRIZNAO NJEGOV BLIZANAC! Ovo je PRVO uradio nakon izlaska na slobodu! (FOTO)

Autor:

Svet

30.09.2023

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivno ponovno spajanje označilo je prekretnicu u ovom slučaju koji je bio obeležen mnogim neočekivanim obrtima.

DVADESET GODINA JE NEVIN ROBIJAO ZBOG UBISTVA, A KRIVICU PRIZNAO NJEGOV BLIZANAC! Ovo je PRVO uradio nakon izlaska na slobodu! (FOTO)

Foto: shutterstock

Čovek koji je proveo 20 godina u zatvoru zbog ubistva koje nije počinio konačno je pušten - nakon što je njegov brat blizanac priznao zločin.

Kevin Dugar, muškarac iz Čikaga koji je proveo gotovo dve decenije iza rešetaka zbog ubistva 2003. godine, nedavno je pušten iz zatvora u okrugu Kuk u Čikagu, Ilinois, nakon šokantnog priznanja njegovog blizanca, Karla Smita.

Ovo emotivno ponovno spajanje označilo je prekretnicu u ovom slučaju koji je bio obeležen mnogim neočekivanim obrtima. Dugar, duboko ganut svojom ponovno pronađenom slobodom, nije mogao suzdržati suze dok se ponovno sastajao sa svojim najbližima, prenosi Alo.

Njegov advokat, Ronald Safer, podelio je ovaj dirljiv trenutak i izjavio: "Sudija je odobrio njegovo privremeno puštanje uz kauciju do suđenja, i tada je izašao na slobodu, udahnuvši svoje prve slobodne zrake vazduha nakon gotovo dve decenije iza rešetaka. Bilo je emotivno gledati kako suze klize niz njegove obraze i obraze njegovih najmilijih dok su se smrzavale na njihovim licima, s obzirom na temperaturu koja je bila oko minus sedam stepeni."

Dugarova muka počela je 2003. godine kada je osuđen za ubistvo koje se dogodilo u čikaškom naselju Uptovn. U ovom tragičnom incidentu, napadač je otvorio vatru, što je rezultiralo smrću Antvana Kartera i povredom Ronija Boldena, člana rivalske bande. Dugar je 2005. proglašen krivim i osuđen na 54 godine zatvora. Tokom svog boravka u zatvoru, on je postojano održavao svoju nevinost. Međutim, Dugarova sudbina se neočekivano okrenula kada je njegov brat blizanac Karl Smit napravio zapanjujuće priznanje 2013. godine, skoro deceniju nakon Kevinove osude.

Smitovo priznanje je u početku imalo mali uticaj na slučaj. 2018. godine, sudija je presudio da Smithovo priznanje nije bilo kredibilno i odbio je Kevinu novo suđenje. U to vreme, Smit je služio 99-godišnju kaznu za odvojenu invaziju na kuću koja je rezultirala pucanjem deteta u glavu. Tužioci su doveli u pitanje vreme njegovog priznanja, sugerišući da je to bio pokušaj da pridobije simpatije nakon što je izgubio sopstvenu žalbu. Uprkos ovim neuspesima, slučaj Kevina Dugara je zastupao advokat iz Centra za pogrešna uverenja Pravne škole Severozapadne Pritzker.

U utorak je sudija odobrio njegovo puštanje na slobodu do novog suđenja, nudeći mu novu priliku da dokaže svoju nevinost. Ronald Safer, Dugarov advokat, izrazio je nadu da dalji pravni postupak možda neće biti potreban.

- Nadamo se da će državni tužilac (okruga Kuk) odustati od slučaja protiv Kevina i onda učiniti šta hoće, ali odustati od slučaja protiv Kevina jer je nevin - primetio je Safer.

- Jasno je da je nevin, ali ako ustraju, mi ćemo ići na suđenje i mi ćemo ga opravdati na suđenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading