ŽENI SEKLI RUKE I NOGE, JEDVA ŽIVU GLAVU IZVUKLA! Život joj visio o koncu zbog ribe od koje se Srbi RASTURAJU!

Autor:

Svet

17.09.2023

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lauri amputirali ruke i noge nakon što je pojela rubu zaraženu smrtonosnom bakterijom.

ŽENI SEKLI RUKE I NOGE, JEDVA ŽIVU GLAVU IZVUKLA! Život joj visio o koncu zbog ribe od koje se Srbi RASTURAJU!

Foto: Društvene mreže

Majci iz Kalifornije amputirana su sva četiri uda nakon što je pojela tilapiju koja je bila zaražena smrtonosnom bakterijom.

Laura Barahas (40) operisana je u četvrtak nakon višemesečnog boravka u bolnici.

- Bilo nam je veoma teško. Užasno je. To je moglo da se dogodi bilo kome od nas - rekla je Laurina prijateljica Ana Mesina.

Ona je navela da se Laura razbolela nekoliko dana nakon što je pojela ribu koju je kupila na lokalnoj pijaci u San Hozeu i pripremila je kod kuće, preneo je “Njujork post”.

Foto: Društvene mreže

 

- Zamalo je izgubila svoj život. Bila je na respiratoru. Uveli su je u medicinsku komu. Prsti su joj bili crni, kao i stopala i donja usna. Imala je potpunu sepsu i bubrezi su joj otkazivali - rekla je Ana.

Više načina zaraze

Ona je obavestila da se Laura inficirala potencijalno smrtonosnom bakterijom Vibrio Vulnificus, koja se može pronaći u sirovim morskim plodovima i morskoj vodi.

Prema podacima američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, svake godine se prijavi između 150 i 200 slučajeva infekcija ovom bakterijom, a oko jedna od pet zaraženih osoba nažalost gubi život.

Dr. Nataša Spotisvud, stručnjak za infektivne bolesti sa Univerziteta Kalifornija, istakla je da postoji više načina na koje ljudi mogu doći u kontakt sa ovom bakterijom.

- Pod jedan, možete da pojedete nešto što je njome zaraženo, a drugi način je da imate posekotinu ili tetovažu izloženu vodi u kojoj ona živi - rekla je ona i dodala da je ova infekcija posebno zabrinjavajuća za one sa slabim imunim sistemom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading