SUKOB HRVATSKE I IZRAELA OKO ZASTAVE: Milanović jednom izjavom sve „ZAKUVAO“, sledi POVLAČENJE AMBASADORA iz Zagreba?

Autor:

Svet

14.10.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske rekao je da je imao simpatije prema Izraelu sve do momenta kada je uvideo da će vojnici ove države krenuti u brutalnu osvetu prema nedužnom stanovništvu Palestine.

SUKOB HRVATSKE I IZRAELA OKO ZASTAVE: Milanović jednom izjavom sve „ZAKUVAO“, sledi POVLAČENJE AMBASADORA iz Zagreba?

Foto: Tanjug/HINA

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović nazvao je pre dva dana "idiotskim potezom" odluku Ministarstva spoljnih poslova te zemlja da istakne zastavu Izraela i istakao da je Izrael "izgubio njegove simpatije".

Zbog te izjave Izraelci su se ozbiljno naljutili na Milanovića i sada vagaju kakav odnos u narednom periodu da imaju prema Hrvatskoj.

- Sve moje simpatije prema Izraelu su izgubljene u roku od 15 minuta posle masakra i grozota koje su počinili Hamasovci, koje niko na Bliskom istoku ne voli, nijedna vlast ne voli Hamas, izgleda da ih voli narod. Nema mesta drugim zastavama u Hrvatskoj osim strogo regiulisanih kao što je zastava manjina, NATO i EU koje su polako počele da stoje u istoj ravni kao hrvatska. Ja ću NATO i EU zastave spustiti malo ispod hrvatske, da se zna da je hrvatska zastava višeg reda, te zastave nisu iste - naveo je hrvatski predsednik, prenosi Večernji.hr.

Objašnjavajući zašto je Izrael izgubio njegove simpatije, kazao je da je osudio ubistva koja su izvršili pripadnici Hamasa, i da izražava gađenje i gnušanje reakcijom Izraela.

- Pravo na samoodbranu koje Izrael apsolutno ima, ne uključuje osvetu i masakr civila. Je li to jasno? I da si mi brat tretiraću te pod tim uslovima - rekao je Milanović.

Ilan Mor, bivši ambasador Izraela u Hrvatskoj, nazvao je “potpuno neprimerenom” izjavu predsednika Milanovića o tome da je Izrael izgubio njegove simpatije, a koja je prenesena i u stranim medijima. 

Nekoliko izraelskih novinara prenelo je i komentarisalo Milanovićevu izjavu na X-u, gde se potom javio i bivši ambasador u Zagrebu.

“Neprihvatljivo”, napisao je Mor, “totalno neprihvatljivo.” 

Novinar Josef Jisrael, na čiju je poruku na X-u Mor reagovao, sugerisao je da bi Izrael zbog Milanovićeve izjave trebalo da povuče ambasadora Garija Korena iz Hrvatske. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ARMONIA

14.10.2023 09:29

Svaka cast Milanovicu