POČELA KRVAVA ODMAZDA IZRAELA! Bukti rat na srednjem istoku - novo bombardovanje u Gazi! (VIDEO)

Autor:

Svet

08.10.2023

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom subote i nedelje, Hamas je lansirao hiljade raketa iz pojasa Gaze u Izrael.

POČELA KRVAVA ODMAZDA IZRAELA! Bukti rat na srednjem istoku - novo bombardovanje u Gazi! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Izrael je u nedelju zvanično objavio rat Hamasu, postavljajući scenu za veliku vojnu operaciju u Gazi dok borbe besne na izraelskom tlu nakon subotnjeg iznenadnog napada islamističke militantne grupe u kojem je ubijeno na stotine Izraelaca.

Šokantni teroristički napad doveo je do najsmrtonosnijeg dana u decenijama za Izrael i usledio je nakon višemesečnog porasta nasilja između Palestinaca i Izraelaca, sa dugotrajnim sukobom koji se sada nalazi na nepoznatoj i opasnoj novoj teritoriji.

 

 

Pitanja se takođe vrte oko toga kako je izgledalo da su izraelski vojni i obaveštajni aparati zatečeni u jednom od najgorih bezbednosnih propusta u zemlji izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je odmazdu, upozoravajući da će se njegova zemlja "moćno osvetiti" i da se sprema za "dug i težak rat" koji je pred njima.

On je pozvao Palestince koji žive u Gazi da "odlaze sada". Tokom subote i nedelje, Hamas je lansirao hiljade raketa iz pojasa Gaze u Izrael - direktno pogađajući više lokacija u zemlji, uključujući Tel Aviv - dok su naoružane terorističke grupe ulazile u Izrael i infiltrirali se u vojne baze, gradove i farme, pucajući na civile i uzimajući taoce.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading