"BILI SMO UBEĐENI DA JE RETARDIRAN!" Direktor škole koju je pohađao Elon Mask izneo šokantne tvrdnje!

Autor:

Svet

08.10.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je krenuo u školu, postao je usamljen i tužan, rekla je njegova majka.

"BILI SMO UBEĐENI DA JE RETARDIRAN!" Direktor škole koju je pohađao Elon Mask izneo šokantne tvrdnje!

Foto: www.profimedia.rs

Elon Mask, poznat kao jedan od najvećih preduzetnika i vizionara današnjice, stoji iza kompanija kao što su SpaceX, Tesla Inc., Neuralink Corp. i The Boring Co. Ipak, malo je poznato da je njegovo detinjstvo bilo obeleženo izazovima i nesporazumima. Kako piše Benzinga, uprkos teškoćama u ranoj mladosti, Mask (52) je uspeo da se izbori sa svojim različitostima i ostvari nezapamćen uspeh.

Od malih nogu, bila je očigledna Maskova izuzetna intelektualna radoznalost. Sa samo tri godine, upisao se u školu, ali je često delovao kao da je izgubljen u svojim mislima. Njegova majka, Maja Mask, prepoznala je njegovu nadarenost i insistirala da ga upiše, iako je direktor škole bio skeptičan zbog njegove mladosti.

- Stvarno imam genijalno dete - rekla je majka direktoru škole, uprkos njegovim rezervama. Međutim, iskustvo u školi nije bilo ono što su Mask i njegova majka očekivali. Mask je često delovao kao da je izgubljen u svojim mislima, što je zabrinulo nastavnike i direktora.

Kada je direktor škole izrazio zabrinutost zbog njegovog ponašanja, Maskovi roditelji su počeli sumnjati da ima problema sa sluhom i izvadili su mu krajnike. Međutim, njegova sklonost izolaciji nije bila posledica intelektualnog nedostatka ili problema sa sluhom. Umesto toga, bila je to njegova mentalna zamišljenost, mehanizam koji mu je omogućio duboko razmišljanje.

- Još od detinjstva, ako počnem razmišljati o nečem zahtevnom, sva moja čula se isključe - objasnio je Mask. Takva introspektivnost često je bila izazovna za njegove vršnjake.

- Jednostavno je najbolje ne pokušavati ga probiti dok ima taj prazan pogled - rekla je njegova majka. Ovaj izolovani način razmišljanja otežavao je Masku da uspostavi prijateljstva.

Kada je krenuo u školu, postao je usamljen i tužan, rekla je njegova majka. Tokom intervjua za Roling Stone 2017. godine, Mask je priznao da je kao dete rekao: "Nikada ne želim biti sam." Ovo detinjstvo bez prijatelja moglo je potencijalno dovesti do prestanka ambicija kod mnogih, ali za Maska su izazovi podstakli njegovu želju za uspehom.

Njegova genijalnost i nekonvencionalni pristup svetu danas su svima vidljivi kroz njegove revolucionarne kompanije i dostignuća. Mask je, uprkos nesporazumima i teškoćama iz detinjstva, postao najbogatiji čovek na svetu 2023. godine, demonstrirajući da izazovi mogu biti inspiracija za genijalnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading