HAMAS UPOTREBIO NEVIĐENU TAKTIKU: Ponizili Izraelce kao nikad, prevarili moćnu PVO leteći na paraglajderima (VIDEO)

Autor:

Svet

07.10.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamasovi borci naoružani dugim cevima su leteći na paraglajderima prešli visoki odbrambeni zid, a čim su dotakli izraelsko tlo zapucali su na vojnike.

HAMAS UPOTREBIO NEVIĐENU TAKTIKU: Ponizili Izraelce kao nikad, prevarili moćnu PVO leteći na paraglajderima (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter @MApodogan

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) potpukovnik Ričard Heht izjavio je da su vojnici Hamasa u Izrael ušli iz Gaze preko kopna, mora i vazduha, koristeći paraglajdere.

 

Teritoriju Izraela od Pojasa Gaze dele visoki betonski zid i žica. Kako se vidi na snimcima koje je objavila agencija Rojters, a koje im je ustupio Hamas, militanti su uspeli da probiju žicu i na motorima upadnu na izraelsku teritoriju.

 

 

Na drugom snimku se vidi poletanje paraglajdera u kojima su Hamasovi borci naoružani dugim cevima. Oni su na taj način uspeli da preskoče visoki zid, a čim su dotakli izraelsko tlo zapucali su na vojnike koji su tu stacionirani.

 

Rojters nije mogao da nezavisno potvrdi tačan datum nastanka ovih snimaka.

Heht je rekao da se borbe vode na sedam lokacija – Erez Krosing, Nahal Oz, Magen, kibuc Beri, u vojnim bazama Rehim i Zikim i Kfar Azu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading