"PRAVNO SU NAS SILOVALI!" Orban crven od besa - ne pristaje na Makronov dogovor!

Autor:

Svet

06.10.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban, s druge strane, izrazio je svoje nezadovoljstvo i neslaganje s trenutnim pristupom EU prema migracijama.

"PRAVNO SU NAS SILOVALI!" Orban crven od besa - ne pristaje na Makronov dogovor!

Foto: Tanjug/AP

Situacija u vezi sa migracionom politikom u Evropskoj uniji ostaje kompleksna i puna nesuglasica među članicama.

Francuski predsednik Emanuel Makron istakao je da Poljska i Mađarska izražavaju neslaganje u vezi s ovom temom, ali naglasio da to neće nužno dovesti do blokade eventualnih odluka o migracijama koje bi bile donete kvalifikovanom većinom.

- Oni su za stolom izrazili svoje neslaganje koje su već izrazili na ministarskom nivou, ali nije takve prirode da se blokira odluka koja bi bila doneta kvalifikovanom većinom - rekao je Makron na konferenciji za novinare u Granadi, nakon sastanka šefova država ili vlada EU, prenosi Rojters.

Mađarski premijer Viktor Orban, s druge strane, izrazio je svoje nezadovoljstvo i neslaganje s trenutnim pristupom EU prema migracijama. On je naveo da je, nakon promena u pravilima o odlučivanju o migracijama, gotovo nemoguće postići kompromis i dogovor.

- Lideri EU su se prvobitno složili da će propisi o migracijama zahtevati jednoglasnost, ali je to promenjeno na poslednjem samitu. Pošto su Mađarska i Poljska potpuno izostavljene iz novog migracionog paketa, nemoguće je postići novi dogovor jer smo "pravno silovani", tako da posle ovoga nema šanse da bude bilo kakvog kompromisa i dogovora o migracijama. Politički je to nemoguće. Ne danas, uopšteno govoreći, narednih godina - rekao je Orban.

Ovakvi nesporazumi ukazuju na duboke podele unutar EU po pitanju migracija i potrebu za daljim pregovorima i traganjem za rešenjima koja bi uzela u obzir različite stavove država članica.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading