"BRISEL STVARA ORVELOVSKI SVET, NISMO SE ZA TO BORILI" Orban nikad oštriji prema EU: Novi Zakon o slobodi medija kao u vreme SSSR-a ili Trećeg rajha!

Autor:

Svet

05.10.2023

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban je na društvenom mreži X uporedio politiku Evropske unije sa distopijom Džordža Orvela „1984”. On je izjavio da Brisel stvara orvelovski svet pred našim očima.

"BRISEL STVARA ORVELOVSKI SVET, NISMO SE ZA TO BORILI" Orban nikad oštriji prema EU: Novi Zakon o slobodi medija kao u vreme SSSR-a ili Trećeg rajha!

Foto: Tanjug/AP

On je kritikovao EU zbog kupovine i snabdevanja oružjem preko Evropskog mirovnog fonda i pokušaja kontrole medija kroz Zakon o slobodi medija, i takođe uporedio novi zakon EU o slobodi medija sa Kancelarijom za informisanje komunističkih i radničkih partija, kao i sa Carskom pres-komorom, koja je delovala u vreme Trećeg rajha.

 

 

„Brisel stvara orvelovski svet pred našim očima. Oni kupuju i snabdevaju oružjem preko Evropskog mirovnog fonda. Oni žele da kontrolišu medije kroz Zakon o slobodi medija. NIsmo se borili protiv komunizma da bismo završili u 1984.“, napisao je on.

 

Orban je dugo vremena bio u sukobu sa EU zbog demokratskih pravila koja Brisel očekuje da poštuju države članice EU. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading