OTKRIVENO KO STOJI IZA BOMBAŠKOG NAPADA U ANKARI: Članovi "Bataljona besmrtnika" članovi stranke PKK, VEČNI NEPRIJATELJI TURSKE!

Autor:

Svet

04.10.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bombaš samoubica koji je izvršio teroristički napad u blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari je član Radničke partije Kurdistana, saopštilo je Ministarstva unutrašnjih poslova Turske.

OTKRIVENO KO STOJI IZA BOMBAŠKOG NAPADA U ANKARI: Članovi "Bataljona besmrtnika" članovi stranke PKK, VEČNI NEPRIJATELJI TURSKE!

Foto: Tanjug/AP

Turska je preduzela masovnu akciju hapšenja nakon nedavnog bombaškog napada u glavnom gradu. Policija je uhapsila čak 928 osoba širom zemlje zbog sumnji da imaju veze sa zabranjenom Kurdistanskom radničkom partijom (PKK). Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja izjavio je da je 12 osumnjičenih PKK članova povređeno u operacijama širom Turske, dok su ostali uhapšeni pod sumnjom da poseduju nelegalno oružje ili da su povezani sa švercom oružja. Tokom hapšenja, zaplenjeno je više od 840 komada oružja, što je rezultat odlučne akcije turskih vlasti u borbi protiv terorizma.

Nedelja, 1. oktobar, obeležena je bombaškim napadom ispred Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari. Dvojica napadača su izvršila napad, zbog čega su dvojica policajaca lakše povređena. Jeden napadač se razneo, dok je drugi ubijen od strane policije. Odgovornost za ovaj napad preuzela je militantna grupa Kurdistanske radničke partije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

U odgovoru na ove napade, Turska je pokrenula vazdušne napade na severnom delu Iraka, ciljajući baze PKK. Prema saopštenju turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, turske vazdušne snage uništile su 20 ciljeva ove zabranjene kurdske militantne grupe. Ove akcije dolaze nakon što je novinski sajt ANF njuz, blizak PKK, objavio da je grupa poznata kao "Bataljon besmrtnika" izvela napad u Ankari.

U obraćanju poslanicima turskog parlamenta, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je napad i tvrdio da teroristi nisu uspeli u svojim namerama. Erdogan je naglasio da će Turska nastaviti da osigurava svoje južne granice od potencijalnih pretnji spoljašnjih militanata.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading