BELORUSKI PREDSEDNIK REGRUTOVAO MISICE U VOJSKU! Lukašenko baca SEKS-BOMBE! Odmah stigle optužbe sa zapada da se zemlja militarizuje!

Autor:

Svet

30.09.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U belorusku armiju su regrutovane i učesnice izbora za lepotu da bi inspirisale devojke i žene da se pridruže oružanim snagama ili prođu vojni kurs.

BELORUSKI PREDSEDNIK REGRUTOVAO MISICE U VOJSKU! Lukašenko baca SEKS-BOMBE! Odmah stigle optužbe sa zapada da se zemlja militarizuje!

Foto: instagram.com, Shutterstock, Tanjug

Vladimir Putin ima nuklearne, a Aleksandar Lukašenko seks-bombe. U belorusku armiju su regrutovane i učesnice izbora za lepotu da bi inspirisale devojke i žene da se pridruže oružanim snagama ili prođu vojni kurs.

Tako su i učesnice izbora za Mis Belorusije 2023. morale da pohađaju vojni kurs. Nadežda Tolstikova, koja je pobedila na izboru za Mis top-model Belorusije 2023, oduševljena je obukom.

MIRIS BARUTA

- Utisci su neverovatni, već sam vežbala gađanje puškom. Ah, taj miris baruta. Definitivno ću se jednom vratiti pucanju - rekla je lepotica Tolstikova, koja je bila impresionirana vojnim instruktorima, ali i uniformom jer misli da joj lepše stoji.

Republika

Foto: instagram.com

Alina Gerasimenko

 

Uz zvuke "Kaćuše" i nekoliko marševa, misice su pokazale da umeju čvrsto da drže oružje. Gađale su iz kalašnjikova, ali i mitraljeza PKT, što se naročito dopalo lepotici Alini Gerasimenko.

- Mitraljez je baš težak. Svako bi trebalo da zna da brani otadžbinu. Svidelo mi se gađanje, ali mi je drago i što sam naučila da pružim prvu pomoć ranjeniku. Samo mi je na poligonu bilo malo strašno kad je eksplodirala vežbovna mina - priznala je Alina.

Putin opet šalje "Vagner" u Bahmut

Za razliku od Lukašenka, Vladimir Putin rešio je da ponovo okupi u Ukrajini prave muškarce. On se sastao u Kremlju s artiljerijskim pukovnikom Andrejom Troševim, herojem iz ratova u Avganistanu i Čečeniji i bivšim načelnikom štaba "Vagnera".

Trošev je nedavno preuzeo komandu nad privatnom vojnom kompanijom "Redut", koja je čvrsto pod kontrolom ministarstva odbrane. Upadljivo je što je na sastanku bio i general Junuz-Bek Jevkuroc, poznat kao komandant marša ruskih padobranaca 1999, kada su zauzeli prištinski aerodrom ispod nosa NATO snaga. Kao što smo pisali, Jevkurov je u Siriji prošlog meseca rekao nižim komandirima "Vagnera" da će uskoro dobiti novog komandanta.

- Vi se sami borite u privatnoj vojnoj jedinici. Vi znate šta je to, kako se to radi, znate koja su pitanja koja treba unapred rešiti da bi borbeni rad prošao na najbolji način - rekao je Putin Troševu na početku sastanka koji je dalje bio zatvoren za javnost.
Istovremeno, britansko ministarstvo odbrane navodi da su poslednjih dana stotine vagnerovaca krenule iz Belorusije u Ukrajinu u malim grupama.

- Njihov status nije jasan, ali nekoliko izveštaja ukazuje na koncentraciju vagnerovaca oko Bahmuta - objavili su Britanci.

Lepotice su se posle obuke vratile obavezama u izboru za Mis Belorusije 2023, koji je u polufinalu sadržao i vojnu tematiku. Naime, osim u haljinama i kupaćim kostimima, devojke se defilovale i u uniformama, uz veliko oduševljenje publike.

Republika

Foto: instagram.com

Nadežda Tolstikova

 

Finalu je prisustvovao i sam Lukašenko, koga zapadni mediji optužuju za militarizaciju zemlje, što on i ne krije i ukazuje da u susedstvu Belorusije Ukrajini besni rat, dok se istovremeno NATO trupe gomilaju na njegovim granicama, u Poljskoj, Litvaniji i Letoniji.
Pukovnik Sergej Grebenikov, zamenik komandanta unutrašnje vojske Belorusije, ne krije da je cilj da se vojska učini privlačnijom za devojke, ali i za momke.

LEPOTA SPASAVA SVET

- Lepota će spasti svet. Devojke će napokon videti za šta su sposobni naši jaki, lepi momci, to će ih nadahnuti da se pridruže vojsci i bezbednosnim službama - rekao je Grebenikov.

I zaista, ko ne bi poželeo da služi s ovim lepoticama i stekne uspomene na vojničke dane, pa i da potpiše poduži profesionalni ugovor. U redovima beloruske armije nalazi se nekoliko hiljada žena profesionalnih vojnika. Vojska to ume da koristi, pa poslednjih godina stalno objavljuje promotivne fotografije svojih devojaka, čime ovaj poziv čini privlačnijim.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading