TRAMP ZAPALIO AMERIKU! NAČELNIKA GENERALŠTABA OPTUŽIO ZA IZDAJU: "Mark Mili je kineski špijun, zaslužuje SMRTNU KAZNU!"

Autor:

Svet

28.09.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp je na društvenim medijima izneo niz agresivnih komentara o odlazećem načelniku Generalštaba, Marku Miliju, sugerišući da je ponašanje ovog visokog vojnog lidera vredno smrtne kazne i da je MIli izdajnik.

TRAMP ZAPALIO AMERIKU! NAČELNIKA GENERALŠTABA OPTUŽIO ZA IZDAJU: "Mark Mili je kineski špijun, zaslužuje SMRTNU KAZNU!"

Foto: Tanjug/AP

"Mark Mili, koji je predvodio možda najveći neuspeh trenutak u američkoj istoriji svojim grozno nesposobnim provođenjem povlačenja iz Avganistana, pri čemu je život izgubilo mnogo ljudi, ostavivši iza sebe stotine američkih državljana i predajući MILIJARDE dolara najfinije vojnog opreme ikada napravljene, napustiće vojsku sledeće nedelje", napisao je Tramp na društvenoj mreži Truth Social u petak.

"To će biti razlog za slavlje svih građana SAD!", nastavio je. "Ipostavilo se da je ovaj katastrofa popt pokreta "Buđenje" koji je, ako su tačni izveštaji "Lažnih vesti", zapravo bio u dogovoru sa Kinom, kako bi ih obavestio o razmišljanju predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Ovo je čin toliko strašan da bi, u prošlim vremenima, kazna bila SMRT!"

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Trampov napad je usledio pošto je ovaj vojni zvaničnik u članku na portalu The Atlantic naveo da je navodno nepoštovanje bivšeg predsednika Trampa prema oružanim snagama bilo" uznemirujuće".

Mili je ispričao kako je na jednom događaju 2019. godine, Tramp navodno izrazio gađenje što je Luis Avila, veteran koji je služio pet borbenih tura i izgubio nogu u eksploziji mine, izabran da peva "Bog blagoslovi Ameriku".

"Zašto dovodite ljude poput njega ovde? Niko ne želi to da vidi ranjene osobe", navodno je rekao Tramp.

Bivši predsednik je takođe navodno hvalio Eduija Galagera, mornaričkog specijalca, koji je prethodno bio osuđen zbog poziranja pored tela pripadnika Isisa kojeg je ubo u vrat, nazivajući ga "herojem".

Trampovi komentari o Kini verovatno se odnose na seriju poziva koje je gospodin Mili obavio sa svojim kineskim kolegom, u kojim mu je pružio uveravanja da SAD nemaju planove da napadnu Kinu tokom 2020. i početkom 2021. godine, pošto su obaveštajci uočili kineske zvaničnike kako izražavaju zabrinutost zbog mogućnosti takvog napada.

Zatim je u nedelju Tramp proširio svoju listu mogućih meta na neke medije.

"Skoro svi su nepošteni i korumpirani, ali Comcast, sa svojim jednostranim i zlonamernim izveštavanjem NBC NEWS-a, a posebno MSNBC-a, koji se često i ispravno naziva MSDNC (Nacionalni komitet demokrata!), trebalo bi da budu istraženi. Izdaja... kažem unapred, otvoreno i sa ponosom kažem, da kada POBEDIM na izborima za predsednika Sjedinjenih Država, oni i drugi iz LameStream Media će biti temeljno ispitani zbog njihovog svesno nepoštenog i korumpiranog izveštavanja o ljudima, stvarima i događajima ...Zašto bi NBC, ili bilo koja druga od korumpiranih i nepoštenih medijskih kompanija, imala pravo da BESPLATNO koristi veoma vredne Airwaves-e SAD? Oni su istinska pretnja demokratiji i zapravo su NEPRIJATELjI NARODA! Lažni mediji treba da plate visoku cenu za ono što su uradili našoj nekada velikoj zemlji".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Mili: Zaštitiću sebe i svoju porodicu

Odlazeći američki predsednik Združenog generalštaba Mark Mili rekao je u sredu da će preduzeti mere da zaštiti svoju porodicu nakon što je bivši predsednik Donald Tramp sugerisao da je bio u dosluhu sa Kinom. 

Mili je preuzeo ulogu predsedavajućeg u oktobru 2019. tokom Trampovog predsedništva i trebalo bi da se povuče 30. septembra.

Upitan o komentarima tokom intervjua za CBS 60 minuta, Millei je u snimku objavljenom u sredu rekao: „Veran sam i odan ustavu Sjedinjenih Država 44 i po godine. Imam odgovarajuće mere predostrožnosti. Voleo bih da ti komentari nisu dati, ali jesu. I preduzeću odgovarajuće mere da osiguram svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice“. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading