BOMBA U VAŠINGTONU! KINEZI DAVALI MITO HANTERU! Otkrivena još jedna koruptivna šema Bajdenovih, za uplatu korišćena KUĆNA ADRESA predsednika SAD!

Autor:

Svet

27.09.2023

09:27 >> 09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanter Bajden je od kineskih poslovnih partnera tokom leta 2019. primio uplate više od 250.000 dolara iz Pekinga— a kuća Džoa Bajdena u Delaveru je navedena kao adresa korisnika sredstava, saznaje Fok Nevs Digital od kongresnog odbora .

BOMBA U VAŠINGTONU! KINEZI DAVALI MITO HANTERU! Otkrivena još jedna koruptivna šema Bajdenovih, za uplatu korišćena KUĆNA ADRESA predsednika SAD!

Foto: Tanjug/AP

Predsedavajući Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejms Komer, istražuje poslove porodice Bajden i navodnu umešanost predsednika Bajdena u te poduhvate.

U okviru istrage, Komer je zatražio finansijsku evidenciju u vezi sa određenim bankovnim računom i primio zapise o dva telegrama koji potiču iz Pekinga i koji su povezani sa BHR Partners.

 

 

Džo Bajden je ranije negirao da je imao bilo kakve nezakonite odnose sa kineskom vladom.

"Nikad nisam uradio ništa što bi štetilo interesima Sjedinjenih Država", rekao je Bajden.

Džejms Komer, predsednik Odbora za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma, kaže da je dobio bankovne evidencije putem sudskog poziva koji je pokazao da je Hanter primio uplate iz Pekinga  2019. godine, kada je Džo bio potpredsednik.

U evidenciji se navodi da je Joe's Vilmington, Delaver, dom u '1209 Barlei Mill Rd' naveden kao adresa korisnika. 

„Bankarski dosijei ne lažu, ali predsednik Džo Bajden laže“, rekao je Komer u utorak uveče.

„Joe Biden je 2020. rekao Amerikancima da njegova porodica nikada nije primila novac iz Kine. Već smo ranije ove godine dokazali da je to laž, a sada znamo da su dve uplate koje potiču iz Pekinga navele dom Džoa Bajdena u Vilmingtonu kao adresu korisnika kada se on kandidovao za predsednika Sjedinjenih Država. 

Istorija odnosa Huntera Bajdena sa Kinom

Hunter Bajden je imao dugogodišnje poslovne odnose sa Kinom.

U 2013. godini, osnovao je firmu BHR Partners sa kineskim državljaninom Je Jianmingom, koji je kasnije optužen za korupciju.

U 2015. godini, Hunter Bajden je postao član upravnog odbora kineske kompanije BHR Partners.

Ovi odnosi su bili predmetom kritike od strane republikanaca, koji su tvrdili da su Hunterovi poslovi sa Kinom predstavljali sukob interesa za njegovog oca.

Bankovni zapisi koje je dobio senator Skot pružaju nove dokaze o poslovnim odnosima Huntera Bajdena sa Kinom.

Ove uplate, u iznosu od 10 miliona dolara, izvršene su u periodu dok je Džo Bajden bio potpredsednik SAD.

U to vreme, Kina je bila ključni trgovinski partner SAD, a Džo Bajden je bio zadužen za kineske odnose.

Republikanski lideri su optužili Džoa Bajdena za sukob interesa, tvrdeći da su Hunterovi poslovi sa Kinom mogli da utiču na Džoove odluke kao potpredsednika.

Džo Bajden je negirao ove optužbe, tvrdeći da je njegov sin vodio svoje poslove nezavisno od njega.

 

Republikanski lideri su pozvali na istragu ovih uplata.

 

"Ovi dokumenti su veoma zabrinjavajući", rekao je lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel. "Ovo je još jedan dokaz da je Bajdenova administracija korumpirana do srži."

Demokratski lideri su odbacili ove optužbe kao "politiku".

"Ovo je još jedan pokušaj republikanaca da diskredituju predsednika Bajdena", rekao je portparol Bele kuće Endru Bejts. "Nisu pronašli ništa štetno, pa sada pokušavaju da stvore priču."

Šta sledi?

Senator Skot je izjavio da će objaviti bankovne zapise u narednim danima. Ove objave bi mogle da izazovu novu političku buru u SAD. Republikanski lideri bi mogli da koriste ove dokaze da vrše pritisak na Džoa Bajdena i njegovu administraciju.

Demokratski lideri bi mogli da pokušaju da diskredituju ove dokaze kao nevažne ili nezakonite. Bez obzira na to kako se ova situacija razvija, ona je verovatno da će imati značajan uticaj na američku politiku u narednim mesecima i godinama.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading