AMERI SE POKLONILI JOKIĆU! Najbolji je igrač NBA lige, ali OVAJ košarkaš će dominirati narednih PET godina!

Autor:

Sport

27.09.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Denvera i srpski reprezentativac Nikola Jokić trenutno je najbolji igrač u NBA ligi, objavio je američki ESPN.

AMERI SE POKLONILI JOKIĆU! Najbolji je igrač NBA lige, ali OVAJ košarkaš će dominirati narednih PET godina!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

ESPN je uoči početka nove sezone sproveo istraživanje o najboljim igračima u NBA ligi. Nikola Jokić je u kategoriji najbolji igrač dobio 13 glasova, a košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo dva.

- U prve četiri sezone ankete, Jokić nije dobio nijedan glas u ovoj kategoriji. Jokić je briljirao u plej-ofu i doveo je prošle sezone Denver do prve titule u NBA ligi. On je proglašen za MVP finala plej-ofa 2023. 'Ko bi drugi mogao da osvoji? - pitao je skaut iz Zapadne konferencije.

Adetokumbo se nalazi na drugom mestu, ali je jedini košarkaš koji je dobio najmanje jedan glas u ovoj kategoriji u poslednjih pet godina, navodi ESPN.

Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci predviđaju da će Dončić dominirati narednih pet godina

Košarkaš Dalasa Luka Dončić dobio je najviše glasova u kategoriji: "ko će da bude najbolji igrač NBA lige u narednih pet godina". Slovenački reprezentativac je dobio šest glasova, Entoni Edvars tri, a Nikola Jokić i Viktor Vembanjama po dva.

Najviše glasova u anketi: "ko će da bude MVP regularnog dela sezone" dobio je Jokić i to devet. "Grčka zver" i Džejson Tejton su dobili po dva glasa, a Devin Buker i Donovan Mičel po jedan.

- Pošto je Jokiću za malo nedostajalo da postane prvi igrač u poslednje četiri decenije koji je tri puta u nizu bio MVP, pošto je prošle sezone završio na drugom mestu iza Džoela Embida, stručnjaci očekuju da srpski centar bude najkorisniji igrač NBA lige u sezoni 2023/2024. - navodi ESPN.

Slično razmišlja i skaut sa Istoka o orvih zvezdi Denvera:

- Jednostavno je toliko dobar. To je održivost - izjavio je skaut sa Istoka o Nikoli Jokiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading