UMRO ŠEF KOZA NOSTRE! Vodio najmoćniju mafiju, optužen za najsvirepija ubistva, a skončao OVAKO!

Autor:

Svet

25.09.2023

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski mafijaški bos Mateo Mesina Denaro, koji je uhapšen u januaru nakon što je 30 godina proveo u bekstvu, preminuo je, javila je danas novinska agencija ANSA, prenosi Rojters.

UMRO ŠEF KOZA NOSTRE! Vodio najmoćniju mafiju, optužen za najsvirepija ubistva, a skončao OVAKO!

Foto: Tanjug/AP

Mesina Denaro (61) je u trenutku hapšenja bolovao od raka debelog creva. Kako mu se stanje pogoršalo poslednjih nedelja, prebačen je u bolnicu iz zatvora sa maksimalnom bezbednošću u centralnoj Italiji.

Bio u komi

Denaro nije tražio agresivan medicinski tretman, prenela je ANSA, dodajući da su lekari prestali da ga hrane nakon što je proglašeno da je u nepovratnoj komi.

Njegova odluka da započne lečenje je rezultirala njegovim hapšenjem nakon posete klinici u glavnom gradu Sicilije, Palermu. Nakon hapšenja, Denaro je šest puta uzastopno osuđen na doživotni zatvor i zatvaran u zatvor maksimalne bezbednosti u L'Akvili gde je, prema dostupnim informacijama, nastavio lečenje.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Mateo MEsina Denaro

Poslednji predstavnik stare garde Koze Nostre

Poznat po nadimku Diabolik, imenu kriminalca i protagonista poznatog italijanskog stripa čiji je i sam obožavalac, Mateo Mesina Denaro bio je dugogodišnji šef Koze Nostre u zapadnoj sicilijanskoj provinciji Trapani, iako se njegova moć širila i na Palermo.

Bio je nemilosrdan ubica i poslednji predstavnik stare garde Koze Nostre. Godine 1992. bio je deo grupe mafijaša koje je u Rim poslao tadašnji šef mafije Salvatore Riina (1930-2017) da ubiju sudiju Đovanija Falkonea, poznatog borca protiv mafije. Uspeli su u bombardovanju 23. maja kod Palerma.

Bio je najtraženija osoba u Italiji od '93

Mateo Mesina Denaro nestao je u leto 1993. godine i postao najtraženija osoba u Italiji. U godinama koje su usledile za njim se intenzivno tragalo.

Na kraju je ustanovljeno da je boravio nedaleko od svog rodnog grada Kastelvetrana na zapadnoj Siciliji. Posle višegodišnjeg prisluškivanja članova njegove porodice i prijatelja, policija je na kraju pronašla Denara i uhapsila ga u privatnoj klinici u Palermu gde je dolazio na redovan lekarski pregled.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading