REKORDNA ZAPLENA KOKAINA! Na brodu pronađeno čak 3,6 tona droge! (FOTO)

Autor:

Svet

20.09.2023

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilska mornarica objavila je danas da je izvršila impresivnu zaplenu kokaina tešku 3,6 metričkih tona na brodu koji se nalazio kod obale severoistočne države Pernambuko.

REKORDNA ZAPLENA KOKAINA! Na brodu pronađeno čak 3,6 tona droge! (FOTO)

Foto: Tankug-MUP

Ova akcija predstavlja najveću pojedinačnu zaplenu droge u Brazilu do sada.

Mornarica je izvestila da je zaplenila mali motorni čamac koji je bio namenjen za prevoz ljudi i tereta duž obale. Na brodu se nalazilo pet članova posade, a prema preliminarnim informacijama, planirali su putovanje ka Africi. Nakon zaplene, brod je odvučen do luke Recife od strane patrolnog čamca.

Ova impresivna operacija dolazi nakon niza pomorskih akcija koje su usmerene na borbu protiv trgovine drogom duž brazilske obale. Prema podacima brazilskog Ministarstva mornarice, od 2020. godine do danas, uspešno je zaplenjeno više od 17 tona kokaina, 4,3 tone hašiša, 695 tona cigareta, 113,34 tona ribe, 14 tona marihuane i čak 3.146 kubnih metara drveta.

Ova najnovija rekordna zaplena kokaina jasno pokazuje odlučnost brazilske vlasti da se obračunaju sa krijumčarima droge i trgovinom na svojim obalama, te da spreče širenje ovih opasnih supstanci.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading