"VIDELA SAM TUGU NA NJEGOVOM LICU!" Jeziv epilog tuče dva monaha na SVETOJ CRKVENOJ ZEMLJI - evo šta je pomahnitali napadač rekao na sudu: VINO JE KRIVO!

Autor:

Svet

19.09.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pijani spor između monaha eskalirao u nasilje.

"VIDELA SAM TUGU NA NJEGOVOM LICU!" Jeziv epilog tuče dva monaha na SVETOJ CRKVENOJ ZEMLJI - evo šta je pomahnitali napadač rekao na sudu: VINO JE KRIVO!

Foto: shutterstock

U neobičnom incidentu na Svetoj gori Hilandar, rumunski monah (35) optužen je za nanošenje teških telesnih povreda svom beloruskom kolegi (53). Incident se dogodio nakon pijane svađe i uzimanja alkohola u manastiru Hilandar na Svetoj gori Atos.

Prema sudskim dokumentima, svađa je eskalirala u nasilje kada je rumunski monah, čiji su inicijali R.M., navodno fizički napao beloruskog monaha. Napad se dogodio u dvorištu manastira Hilandar, a svedoci tvrde da je R.M. koristio svoje noge, ruke i čak plastičnu bocu kako bi napao svog beloruskog kolegu.

Povređeni monah iz Belorusije, čije ime nije otkriveno, zadobio je ozbiljne povrede na licu tokom napada i odmah je prebačen u Dom zdravlja Karion radi prve medicinske pomoći. Nakon toga, prebačen je u bolnice na Halkidikiju i u Solunu radi daljeg lečenja.

“Izvinite” je bila prva reč koju je izgovorio pred sudijama i tužiteljkom, a na pitanje o 53-godišnjem beloruskom monahu rekao je da ga dugo poznaje. Tvrdio je da je i sam udaren.

- Poznajem ga godinama. Krenuo je (na mene) i udario me. Pili smo vino - rekao je on, preneo je Ethnos.gr.

Portal navodi da se optuženom monahu na najavu zadržavanja u pritvoru "videla bol na licu".

Incident se dogodio u nedelju u popodnevnim časovima, oko 18:30, kada su dvojica monaha bila u alkoholisanom stanju. Rumunski monah R.M. tvrdi da ga je beloruski monah prvi napao i udario, a da je njegov odgovor bio akt samoodbrane.

Nakon hapšenja, R.M. se izvinio pred sudijama i priznao da poznaje beloruskog monaha već nekoliko godina. Sudija je sugerisala da R.M. zatraži lekarski pregled i pružanje prve pomoći.

Sudski proces se vodi pred tročlanim prekršajnim sudom u Solunu, koji je odlučio da zadrži optuženog monaha u pritvoru do daljnjeg suđenja. Takođe je naložio R.M.-u da pripremi svoju odbranu za sledeće ročište.

Sveti planinski vrh Atos na severoistoku Grčke dom je mnogih pravoslavnih manastira i monaha. Ovaj incident izazvao je pažnju javnosti, budući da je nasilje među monasima na Svetoj gori Hilandar retko viđeno i često izaziva zabrinutost u pravoslavnoj zajednici.

Kako će se dalje razvijati ovaj slučaj i kakav će biti ishod suđenja, ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading