NAJGORI BLAM AMERIČKE VOJSKE, IZGUBILI NEVIDLJIVI F-35: Avion se srušio tokom leta, ne znaju gde je! Građani pozvani da pomognu u potrazi

Autor:

Svet

18.09.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni zvaničnici traže nestalu letelicu kod obale Južne Karoline u nedelju nakon što se pilot bezbedno katapultirao iz borbenog aviona F-35.

NAJGORI BLAM AMERIČKE VOJSKE, IZGUBILI NEVIDLJIVI F-35: Avion se srušio tokom leta, ne znaju gde je! Građani pozvani da pomognu u potrazi

Foto: www.profimedia.rs

Pilot se katapultirao i bezbedno spustio padobranom u severni Čarlston, u Južnoj Karolini, oko 14 časova. On je prebačen u lokalnu bolnicu, gde je bio u stabilnom stanju, rekla je major Melani Salinas. Ime pilota nije objavljeno.

 

Mlazni avion F-35B Lightning II počeo je svoj let sa vazduhoplovne stanice Bofor. Avion je bio deo eskadrile za obuku lovaca.

Zvaničnici, koji pretražuju predeo severno od zajedničke baze Čarlston u blizini jezera Moltri i jezera Merion na osnovu poslednje poznate lokacije aviona, rekli su da su dva aviona letela zajedno, ali da nema dokaza da je jedan ometao drugi.

Drugi mlaznjak je sleteo u zajedničku bazu Čarlston.

Helikopter Odseka za sprovođenje zakona Južne Karoline pridružio se potrazi za F-35. Vojni zvaničnici su u nedelju pozvali javnost da pomogne u lociranju letelice.

Vlasti nisu saopštile šta je izazvalo nesreću i rekli su da će više informacija biti dato kasnije.

Ovaj jednomotorni višenamenski borbeni avion pete generacije, razvijen je od strane firme Lokid Martin, a javnost se pita kako je moguće da se izgubi tako napredan avion.

Kongresmenka Nensi Mejs upitala se na društvenim mrežama:  "Kako je moguće izgubiti F-35"? Zar ne postoji uređaj za praćenje aviona i sad pitamo građane da ga nađu?".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dinko

18.09.2023 08:46

Kako će ga naći kad je nevidljiv 😂

Zoran

18.09.2023 08:53

Pa kad je nevidljiv Kako da ga nadju

Kocta

18.09.2023 09:09

Срби знају како наћи невидљиви авион.