KOPILOT NAMERNO SRUŠIO AVION, UBIO 150 LJUDI! Stravični dokazi iz crne kutije, čuju se MOLBE i PLAČ! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.09.2023

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija nakon koje je zanemeo ceo svet, kopilot srušio avion i ubio 144 putnika i 6 članova posade.

KOPILOT NAMERNO SRUŠIO AVION, UBIO 150 LJUDI! Stravični dokazi iz crne kutije, čuju se MOLBE i PLAČ! (VIDEO)

Foto: Youtube

Avion kompanije ''Germanwings'' srušio se 2015. godine, a tragedija koja se tada dogodila ostavila je svet u šoku. Direktor pomenute kompanije, Tomas Vinkelman, rekao je da je ovo ''najgori događaj u istoriji kompanije''.

Podsetimo, avion se srušio u francuskim Alpima, poginulo je 150 ljudi - 144 putnika i 6 članova posade, a kako je tada na konferenciji za novinare rekao francuski tužilac, kopilot aviona je namerno srušio avion.

Pilot aviona Erbas A320 izašao je iz kabine u jednom trenutku, a upravljanje avionom je ostavio svom kopilotu, državljaninu Nemačke, koji se zaključao u pilotsku kabinu i odbio da otvori vrata pilotu, te pritisnuo dugme koje je bilo kobno za avion.

- Nameravao je da uništi avion - rekao je on.

Tužilac je na suđenju govorio i o transkriptu poslednjih 30 minuta razgovora dvojice pilota. Kako je rekao, prvih 20 minuta razgovora je bilo prijateljski, a kopilot je preuzeo kontrolu nad avionom kada je pilot otišao da obavi nuždu, prenosi The Guardian.

Republika

Foto: Youtube

Andreas Lubic

Kada je ostao sam u kabini, kopilot je ubrzao spuštanje, a tužilac je taj potez ocenio kao dobrovljan. Na snimku razgovora se čuju molbe pilota da ga pusti u kabinu i kako kuca na vrata, dok mu sa druge strane niko ne odgovara. Do udarca se takođe može čuti i disanje kopilota.

Kopilot je Andreas Lubic (28), a tužilac je rekao da ovaj čin ne može nazvati samubistvom, ali da je to pitanje legitimno, kao i da nema elemenata terorističkog akta. Utvrđeno je da je Lubic normalno disao u trenutku udara, kao i da tokom spuštanja koje je trajalo 10 minuta, nije rekao ništa.

- U kokpitu je vladala apsolutna tišina. Ništa, nijednu reč u poslednjih 10 minuta. Neposredno pre udara čuo se plač - rekao je on.

Nakon konferencije za novinare i tvrdnji francuskog tužioca Brisa Robina, oglasio se i Germanwing. Oni su na Tviteru objavili da su potreseni izjavama francuskih vlasti, dok je nemački ministar saobraćaja rekao da je teorija da je avion srušen namerno, verodostojna.

Čelnici Lufthanze i Germanwingsa su potvrdili da su tek na konferenciji za novinare u Kelnu saznali da je kopilot sprečio pilota da se vrati u kokpit.

 - Ovo nas ostavlja apsolutno bez reči. Mogu samo da ponovim ono što sam govorio proteklih dana. Duboko smo šokirani - rekao je portparol.

Podsetimo, nemački državni tužilac Kristof Kumpa potvrdio je ranije da je samo jedan od dvojice pilota bio u kokpitu kada se avion koji je leteo iz Barselone za Diseldorf srušio u francuskim Alpima.

- Jedan je bio u kokpitu, a drugi nije - rekao je Kumpa.

Republika

Foto: Youtube

Andreas Lubic, kopilot koji je srušio avion

Izvor blizak istrazi je rekao da je jedan od pilota ostao van pilotske kabine, a u padu aviona poginulo je 150 ljudi, preneo je Iahoo Nevs.

Takođe, snimak iz kokpita otkrio je da je jedno od sedišta pomereno unazad, kao i da su se vrata non stop otvarala i zatvarala. 

Njujork tajms je citirao višeg vojnog zvaničnika uključenog u istragu koji je rekao da podaci iz crne kutije ukazuju da je pilot nasilno ponovo ušao u kokpit.

- Čovek napolju lagano kuca na vrata, ali odgovora nema. Onda kuca jače i nema odgovora. Možete čuti kako pokušava da razvali vrata - rekao je za Njujork tajms visoki vojni zvaničnik.

Francuski fazduhoplovni stručnjaci su izneli da veruju da je potonuće aviona dok nije udario u planinu bila odluka pilota koji je ostao u pilotskoj kabini da izvrši samoubistvo. Oni su rekli da događaji ukazuju da se radi ili o samoubistvu ili o iznenadnoj bolesti pilota u kabini. Pošto je doneta svesna odluka da se avion spusti u blagu silaznu putanju, smatraju da je malo verovatno da je u pitanju bolest.

U padu je poginulo 144 putnika i šest članova posede, među kojima su bile i dve bebe. U avionu se nalazilo i 16 tinejdžera i dve njihove nastavnice iz nemačke gimnazije, koji su se vraćali kući posle razmene đaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading