NI PREBIJANJE IH NIJE ZAUSTAVILO: Demonstranti napravili haos u Berlinu, imali su samo jednu poruku za sve

Autor:

Svet

17.09.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za klimatske promene došla je do tačke posle koje mnogi građani možda neće blagonaklono gledati na aktiviste

NI PREBIJANJE IH NIJE ZAUSTAVILO: Demonstranti napravili haos u Berlinu, imali su samo jednu poruku za sve

Foto: youtube.com/AFP Deutschland

Nemački klimatski aktivisti, članovi grupe "Poslednja generacija", poprskali su narandžastom bojom Brandenburšku kapiju u Berlinu, kako bi tim činom protesta pozvali nemačku vladu da preduzme hitnije mere protiv klimatskih promena.

Članovi grupe koristili su aparate za gašenje požara punjene bojom da poprskaju svih šest stubova kapije, prenosi AP.

Grupa "Poslednja generacija" zahteva da Nemačka prestane da koristi sva fosilna goriva do 2030. godine i preduzme kratkoročne mere, uključujući uvođenje ograničenje brzine na autoputevima na 100 kilometara na sat, kako bi se smanjile emisije izduvnih gasova.

Policija je ogradila područje oko Brandenburške kapije i potvrdila da je privela 14 aktivista povezanih sa "Poslednjom generacijom".

Članovi "Poslednje generacije" poznati su po sličnim vidovima protesta, pošto su se ranije lepili za puteve i blokirali saobraćaj.

Pre samo nekoliko dana, jednog od njih prebio je motociklista na auto-putu kod Manhajma kada je blokirao prolaz ljudima.

Gradonačelnik Berlina Kaj Vagner osudio je akcije grupe, rekavši da njihova taktika prevazilazi legitimne oblike protesta.

- Ovim akcijama ova grupa ne samo da oštećuje istorijsku Brandenburšku kapiju, već i naši slobodni diskurs o važnim pitanjima našeg vremena i budućnosti - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading