ONI SU ZNALI DA ĆE SE DOGODITI TERORISTIČKI NAPAD 11. SEPTEMBRA? Dobili su unapred upozorenje: Na listi Bušov rođak, zvaničnici Pentagona i drugi funkcioneri

Autor:

Svet

16.09.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington post je objavio podatak da je 5. jula održan sastanak u Beloj kući, na kom je saopšteno jasno upozorenje i upućeno zvaničnicima iz desetak federalnih agencija.

ONI SU ZNALI DA ĆE SE DOGODITI TERORISTIČKI NAPAD 11. SEPTEMBRA? Dobili su unapred upozorenje: Na listi Bušov rođak, zvaničnici Pentagona i drugi funkcioneri

Foto: Tanjug/AP

Teroristički napad u SAD 11. septembra 2001. godine, koji su sproveli borci Al Kaide kad su sa četiri oteta aviona udarili u čuvene "kule bliznakinje", promenio je svet.

U ovom najsmrtonosnijem terorističkom napadu poginulo je skoro 3.000 ljudi, većina onih koji su se nalazili u zgradama u koje su avioni udarili nisu mogli biti identifikovani, a od "dana posle kog ništa više nije isto" do danas javnost, a i službe bave se pitanjem - da li je tragedija mogla biti sprečena. 

Prema jednom delu - jeste, a u prilog tome govore i pojedina saznanja o tome da su neke ličnosti "na visokim funkcijama" danima pred napad dobijale upozorenja "ili šta se sprema ili jednostavno da nije bezbedno leteti.

Podaci pokazuju da je gradonačelnik San Franciska Vili Braun, samo 8 sati pre otmice prvog aviona, dobio informaciju "izuzetno je opasno leteti tog dana". Prema izveštaju, njemu je tadašnja savetnica za Nacionalnu bezbednost SAD Kondoliza Rajs poslala to upozorenje.

Sedam godina kasnije, kada se ovaj podatak pojavio u javnosti, Braun je poricao sve, pravdajući se da je u pitanju "informacija koju je neko video na internetu i provukao kao tačnu".

 

@novi.svetzove Četvrti deo priče o 11. septembru i incidentu koji krije mnoge nelogičnosti, misterije i tajne. Ovog puta govorimo o onima koji su znali da će se nešto sigurno dogoditi. #fyp #foryou #zavere #tajneoperacije #11septembar #11september2001 #srbijatiktok #balkantiktok ♬ Danger - SoundAudio

 

I grupa zvaničnika Pentagona je "nešto znala" a kao dokaz za ovu sumnju ide podatak da su samo dan pre terorističkod napada odložili put "iz bezbednosnih razloga".

Među "srećnicima" koji su izbegli tog dana dolazak u Svetski trgovinski centar, našao se i rođak tadašnjeg predsednika SAD Džorža Buša, Džim Pirs koji je imao zakazanu konferenciju na 105. spratu. Zbog, navodno, velike grupe oni su premešteni u hotel koji se nalazio preko puta.

Državni tužilac Džon Eškroft prestao je još u julu te godine da koristi komercijalne letove i to, kažu, nije ni krio.

Vašington post je objavio podatak da je 5. jula održan sastanak u Beloj kući, na kom je saopšteno jasno upozorenje i upućeno zvaničnicima iz desetak federalnih agencija.

 

 

Pripadnici međunarodnog saveza Islamskih terorističkih organizacija, oteli su četiri aviona od kojih su dva udarila u kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, jedan u zgradu Pentagona u Vašingtonu, dok se jedan srušio u polje, u državi Pensilvanija.

Te 2001. godine, četiri komercijalna aviona su poletela sa tri različita aerodroma u SAD, a tokom leta ih je otelo 19 terorista Al Kaide. U 8.46 let 11 Amerikan erlajnsa je uleteo u severni toranj Svetskog trgovinskog centra na donjem Menhetnu, a u 9.03, 17 minuta kasnije let 175 Junajted erlajnsa je pogodio južni toranj Svetskog trgovinskog centra (STC). Kule od 110 spratova su se urušile za sat i 42 minuta, što je dovelo i do urušavanja ostalih struktura STC-a, uključujući i STC 7, kao i oštećenje okolnih zgrada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading