DONBAS I KRIM SU TREBALI DA BUDU KARIKE U DUGOM NIZU NATO ZLOČINA Nariškin poručio Zapadu: Apetiti vam rastu, ali niste izvukli moralne lekcije iz agresije na Srbe!

Autor:

Svet

30.08.2023

11:00 >> 11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini bila je odlučujući odgovor na agresivne akcije NATO-a protiv Rusije, izjavio je Sergej Nariškin, direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije i predsednik Ruskog istorijskog društva.

DONBAS I KRIM SU TREBALI DA BUDU KARIKE U DUGOM NIZU NATO ZLOČINA Nariškin poručio Zapadu: Apetiti vam rastu, ali niste izvukli moralne lekcije iz agresije na Srbe!

Foto: Tanjug/AP

Sergej Nariškin

Govoreći na otvaranju izložbe posvećene istoriji agresije NATO-a na Jugoslaviju, Nariškin je istakao da je to bila „drska i agresivna demonstracija sile koja je kršila sve norme međunarodnog prava”, i koja je izazvala mnoge civilne žrtve.

„Prekomorski organizatori ovih zločina nisu izvukli nikakve moralne lekcije iz onoga što su uradili. Kasnije je svet više puta bio užasnut ratnim zločinima NATO vojnika i lokalnih plaćenika u Avganistanu, Iraku, Siriji i Libiji, a sada na teritoriju bivše Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike. Ali želja Zapada da svoju volju diktira sa pozicije snage sigurno će naići na odbijanje. A specijalna vojna operacija je odlučujući odgovor na agresiju NATO-a na našu zemlju", dodao je Nariškin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

On je napomenuo da su, nekoliko godina kasnije, pokušavajući da se nevešto opravdaju za izvršenu agresiju na Srbe, zemlje Zapada pokrenule veliku međunarodnu kampanju za priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, čime su faktički poremetili pregovarački proces Beograda i Prištine.

"A kraj ove tragične priče bila je cinična parodija na sud – Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju. Prvobitno stvoren kao sredstvo za propagandu i obračunavanje političkih računa, bio je i zauvek će ostati simbol zapadnog licemerja i hegemonističkih tvrdnji", rekao je.

On je u svom govoru naveo i da je bombardovanje Republike Srpske i Savezne Republike Jugoslavije pratilo je dalje širenje NATO bloka na istok i oružane operacije u Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji.

"Svaki put su se sa usana zapadnih političara čule iste reči o univerzalnim vrednostima i demokratskim idealima, a elokventna pozadina ovih govora grmela je eksplozijama bombi i raketa, sejući tugu, uništenje i smrt. Želim da napomenem da ni u jednoj zemlji na svetu, gde god su izvršile invaziju snage Severnoatlantske alijanse, nije uspostavljen ni elementarni red ni predratni životni standard lokalnog stanovništva.

Republika

Foto: fotomontaža/Tanjug/AP/pixabay.com

 

 

Donbas i Krim su trebalo da budu karike u ovom dugom lancu ratnih zločina NATO-a. Međutim, blagovremeno pokretanje specijalne vojne operacije na teritoriji bivše Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike omogućilo je da se spreči ovaj scenario i izbegnu najtragičnije posledice. Osvrćući se na više od pola veka istorije Severnoatlantske alijanse, postaje očigledno da apetiti agresora koji veruje u svoju nekažnjivost mogu samo da rastu. A u takvim slučajevima, kao što istorija pokazuje, samo pravovremena čvrstina može pomoći", rekao je Nariškin. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading