"TEŽAK HOMO!" OVOG MLADIĆA HOĆE DA LIKVIDIRAJU ZATO ŠTO JE GEJ! Predsednik SE OGLASIO i zapretio svima - nećete verovati ŠTA JE REKAO!

Autor:

Svet

28.08.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica tvrdi da je mladić "izvršio nezakoniti polni odnos" sa 41-godišnjim muškarcem.

"TEŽAK HOMO!" OVOG MLADIĆA HOĆE DA LIKVIDIRAJU ZATO ŠTO JE GEJ!  Predsednik SE OGLASIO i zapretio svima - nećete verovati ŠTA JE REKAO!

Foto: Pixabay.com

Dvadesetogodišnji mladić postao je prvi Uganđanin optužen za "tešku homoseksualnost", krivično delo koje se u toj zemlji kažnjava smrtnom kaznom prema nedavno usvojenom anti-gej zakonu, saopštili su danas tužioci i njegov advokat.

Optužnica tvrdi da je mladić "izvršio nezakoniti polni odnos" sa 41-godišnjim muškarcem, ali detalji o tome zašto se delo smatra "teškom homoseksualnošću" nisu bili obelodanjeni.

Iako smrtna kazna u Ugandi nije izvršena već dve decenije, ona nije zvanično ukinuta, a predsednik Joveri Museveni je 2018. godine izrazio nameru da nastavi s izvršenjem smrtnih kazni kako bi zaustavio talas zločina u zemlji.

Uganda je u maju donela jedan od najstrožih zakona na svetu usmerenih protiv LGBT zajednice.

- Težak homo! Skandalozan zakon! Strašno! - neki su od komentara na društvenim mrežama.

Zakon predviđa kazne doživotnog zatvora za istopolne odnose. Smrtna kazna može biti primenjena u "otežavajućim" slučajevima, uključujući ponovljena krivična dela i istopolne odnose sa maloletnikom, starijom osobom ili osobom s invaliditetom.

Ovaj slučaj naglašava ozbiljnost problema diskriminacije i progona LGBT osoba u Ugandi, kao i potrebu za međunarodnim naporima kako bi se zaštitila ljudska prava svih građana bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading