RUSKI LOVCI IZNAD KRIMSKOG MOSTA! Američki dronovi su se opasno približili - situacija nikad VRELIJA!

Autor:

Svet

28.08.2023

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski lovci iznad Krimskog mosta.

RUSKI LOVCI IZNAD KRIMSKOG MOSTA! Američki dronovi su se opasno približili - situacija nikad VRELIJA!

Foto: pixabay.com, wikipedia

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su dva ruska vojna lovca podignuta u vazduh kako bi sprečila izviđanje dve američke bespilotne letelice na području Krimskog poluostrva. Ova akcija se sprovodi kao deo ruskih napora da osigura svoju vazdušnu teritoriju i spreči nepoželjne strane letelice da vrše izviđanje ili druge aktivnosti.

Situacija između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država je veoma osetljiva, posebno kada se radi o vojnim operacijama i prisustvu vojnih letelica u blizini teritorija jedne druge. Ovaj incident ukazuje na kontinuirane tenzije i međusobne sumnje između ova dva vojna rivala.

- Kontrola vazdušnog prostora Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije otkrila je 28. avgusta nad jugozapadnim delom Crnog mora kako lete bespilotne letelice američkog vazduhoplovstva MK-9 Riper i RK-4 Global Hok u pravcu državne granice Ruske Federacije. Oni su vršili vazdušno izviđanje u oblasti Krimskog poluostrva. U cilju sprečavanja da bespilotne letelice prekrše državne granice Ruske Federacije i izviđanja vazdušnoig izviđanja, dva ruska lovca, dežurnih snaga PVO, su podignuta u vazduh - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da su nakon toga američki izviđački dronovi promenili pravac leta i napustili područje izviđanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading