ZASTRAŠUJUĆI POŽAR U AMERIČKOJ RAFINERIJI GORI VEĆ TREĆI DAN: Nebo se ZACRNELO, dim se video iz satelita, stanovništvo u strahu od zagađenja (VIDEO)

Autor:

Svet

27.08.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar u rafineriji u Luizijani uglavnom je obuzdan, ali stanovnici brinu o kvalitetu vazduha.

ZASTRAŠUJUĆI POŽAR U AMERIČKOJ RAFINERIJI GORI VEĆ TREĆI DAN: Nebo se ZACRNELO, dim se video iz satelita, stanovništvo u strahu od zagađenja (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

Ekipe u Luizijani i dalje rade na suzbijanju požara, dok vatra u rafineriji nafte treći dan duž obala reke Misisipi sada tinja.

U petak je narandžasti plamen podrigao stub gustog dima iznad objekta u Gerivilu, oko 48 kilometara severozapadno od Nju Orleansa, primoravajući stanovnike pretežno ruralnog područja da se evakuišu u krugu od 2 milje (3 kilometra).

„Pogledate van svoje kuće i nebo je crno“, rekla je u petak za VVL-TV Hilari Kambre, koja živi odmah pored rafinerije. On i drugi stanovnici rekli su da su imali mučninu, vrtoglavicu i glavobolje.

Ekipe su u subotu i dalje radile na suzbijanju požara dok je požar u rafineriji nafte u Luizijani gorio drugi dan duž obala reke Misisipi, dok su stanovnici zabrinuti zbog uticaja isparenja i crnog dima po zdravlje.

Kompanija Marathon Patroleum je saopštila da su dve osobe povređene, a da je još 10 na posmatranju zbog toplotnog stresa.

U požaru su oštećena dva džinovska rezervoara za naftu, komponenti u proizvodnji benzina i goriva za mlazne motore.

Ljudi sa respiratornim problemima treba da izbegavaju da izlaze napolje ako žive u blizini ustanove, rekao je za televizijsku stanicu dr Rastin Rid sa Fakulteta za javno zdravlje i tropsku medicinu Univerziteta Tulane.

Neke škole su zatvorene u petak, a dve obližnje škole služile su kao centri za evakuaciju, izvestila je stanica.

Jedan stanovnik je opisao kako se policajci voze unaokolo sa zvučnicima koji upozoravaju ljude na obaveznu evakuaciju.

Uzrok požara biće istražen, saopštila je kompanija.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading