ZAVRŠENA DNK ANALIZA: Smrt Prigožina ZVANIČNO POTVRĐENA, utvrđen identitet svih 10 poginulih

Autor:

Svet

27.08.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražni komitet Rusije potvrdio je smrt osnivača PMC Vagner Jevgenija Prigožina i komandanta Dmitrija Utkina u avionskoj nesreći u blizini Tvera.

ZAVRŠENA DNK ANALIZA: Smrt Prigožina ZVANIČNO POTVRĐENA, utvrđen identitet svih 10 poginulih

Foto: Telegram Sledkom, Tanjug/AP

Informacija se pojavila u Telegram kanalu odeljenja u nedelju, 27. avgusta.

 

„U okviru istrage o padu aviona u Tverskoj oblasti završena su molekularna genetička ispitivanja. Prema njihovim rezultatima, utvrđen je identitet svih 10 poginulih, oni odgovaraju spisku navedenom u letačkom listu“, navodi se u poruci.

Jevgenij Prigožin poginuo je u padu aviona u sredu, a u nesreći su poginuli i nekoliko njegovih najbližih saradnika, poput Dmitrija Utkina.

Nakon što je telo Prigožina identifikovano, pojavili su se izveštaji koji ukazuju na mogućnost sabotaže ili namernog atentata kao uzroka pada aviona.

Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Na objavljenim video snimcima videlo se kako letelica naglo gubi visinu, počinje da pada i ruši se, nakon čega se na mestu pada pojavljuje gust dim.

Detalji o uzrocima nesreće i drugim aspektima ovog tragičnog događaja još uvek nisu potpuno razjašnjeni. Nadležni organi sprovode detaljnu istragu kako bi se utvrdilo šta je dovelo do ovog fatalnog ishoda.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading