VAGNEROVCI ODALI POČAST PRIGOŽINU: Centar paravojne organizacije svetli u obliku krsta (FOTO)

Autor:

Svet

23.08.2023

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su među 10 osoba koje su se nalazile u avionu koji se danas srušio severno od Moskve.

VAGNEROVCI ODALI POČAST PRIGOŽINU: Centar paravojne organizacije svetli u obliku krsta (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/Telegram

Zgrada privatne paravojne organizacije "Vagner" u Sankt Peterburgu večeras svetli u obliku krsta.

Prigožinovi saborci su na ovaj način odali poštu svom šefu.

Republika

Foto: Telegram/Printscreen

 

Objavjena su imena sedam putnika, među kojima su i Prigožin i Utkin, kao i imena trojice pilota, prenose ruski mediji.  U avionu je bilo i troje članova posade.

Prethodno je i grupa Vagner na svom Telegram kanalu potvrdila vest o smrti njenog lidera Prigožina, za čiju je pogibiju okrivila ''izdajnike Rusije''.

"Vođa Vagner grupe, heroj Rusije, istinski patriota svoje domovine, Jevgenij Viktorovič Prigožin poginuo je, a to je rezultat akcija izdajnika Rusije", navodi se u postu na kanalu grupe. "Ali čak i u paklu, on će biti najbolji! Slava Rusiji", dodaje se u objavi Vagnera.

Ime Prigožina nalazilo se na listi putnika aviona koji se danas srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve, kada je poginulo svih 10 osoba koje su se nalazile u letelici, saopštila je ranije ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak na kojem se vidi trenutak pada aviona.

Prigožin je poginuo samo dva meseca nakon pobune, kada je sa plaćeničkom vojskom Vagner krenuo na Moskvu. Pobuna je okončana istog dana, a snage su zaustavljene na 200 kilometara od Moskve. Tada je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko posredovao između Kremlja i pobunjenika, što je rezultiralo davanjem azila šefu Vagnera. Prigožin je boravio u Belorusiji, a poslednjih dana je bilo spekulacija da se on nalazi u Africi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading