IZVRŠILI UŽASAN ZLOČIN PA OTIŠLI NA ODMOR NA JAMAJKU: Britanski par osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU, na sudu su se čuli STRAVIČNI detalji

Autor:

Svet

26.08.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Par koji je iz osvete usmrtio oca dvoje dece, a potom ga polio kiselinom, posle zločina je otišao na luksuzni dvonedeljni odmor na Jamajci.

IZVRŠILI UŽASAN ZLOČIN PA OTIŠLI NA ODMOR NA JAMAJKU: Britanski par osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU, na sudu su se čuli STRAVIČNI detalji

Foto: Tanjug/AP

Diler droge Majkl Hilier pratio je električara Lijama Smita (38) do njegove kuće u Viganu 24. novembra 2022. i skovao plan sa svojom devojkom Rejčel Fulstou, jer je Smit navodno silovao  tri godine ranije. 

Rejčel nikada nije prijavila silovanje policiji, umesto toga, par je 10 meseci planirao Smitovo ubistvo, zbog koga su juče osuđeni  na doživotni zatvor, piše Dejli mejl.

 

Fulstou je na sudu tvrdila da je, kada su se 13. decembra vratili sa odmora, pokušala da se "distancira" od Hilijera.

 

- Po povratku sa Jamajke počela sam da menjam stvari kako bih prekinula vezu - rekla je ona na sudu.

Njeno svedočenje bilo je previše za Smitovu sestru Gemu, koja je u jednom trenutku sa galerije povikala: "Lažeš, kučko. Liam nije uradio ništa loše, potpuno je nevin".

Ali dok je napuštao optuženičku klupu, Hilier joj je rekao: "Tvoj brat je silovatelj".

Smitova porodica je vikala "čudovišta" dok je par napuštao optuženičku klupu nakon što je i Fulstou osuđena na doživotni zatvor.

Na suđenju se čulo kako je Fulstou upoznala Smita u Jorku 2019. Ona je rekla da su imali „seks bez pristanka“ u hotelu, ali to nije opisala kao silovanje. Čudno je u celoj priči i to što su sledećeg dana Smit i Fulstou viđeni kako zajedno ručaju.

Smitova porodica je žestoko negirala optužbe protiv njega.

Hilier, poreklom iz Šefilda, rekao je na sudu da mu je početkom 2022. njegova tadašnja devojka rekla da ju je Smit "silovao" i da su odlučili da se osvete zajedno.

Međutim, sudija Moris Grin nije imao milosti prema ubistvenom paru i opisao je ubistvo kao "hladnokrvno i brutalno".

Hilier je priznao da se 24. novembra dovezao do Smitove kuće i sačekao ga napolju u kolima sa lažnim tablicama.

Nešto pre 19 časova, izvukao je Smita iz kuće i upucao ga modifikovanom puškom, a zatim ga polio kiselinom.

 

Fulstou je tvrdila da nije znala ništa o napadu sve dok Hilier nije stigao u njen dom u Jorku i rekla da je bila "skamenjena" da bi otišla u policiju. Ali očigledno nije bila toliko uplašena jer je par otišao zajedno na odmor na Jamajku samo nekoliko dana nakon ubistva.

Hilierov advokat je rekao da on ne bi izveo napad da nije bilo njegove zavisnosti od droge i uticaja koji je Fulstou imala na njega.

- Istina, Hilier je preuzeo vođstvo u smislu da je otišao kod Smita i da je on taj koji je uradio delo, ali to je bilo sve zbog pritiska koji je vršila na njega.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading