DRAMATIČNO U CENTRU MOSKVE! Novi napad Ukrajinaca, odjeknula eksplozija prestonicom - sve počelo da gori (VIDEO)

Autor:

Svet

23.08.2023

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasilo se rusko ministarstvo ističući da nije bilo žrtava u ovom napadu.

DRAMATIČNO U CENTRU MOSKVE! Novi napad Ukrajinaca, odjeknula eksplozija prestonicom - sve počelo da gori (VIDEO)

Foto: Tanjug AP

U noći između utorka i srede, soliter u centru Moskve je pretrpeo oštećenja nakon što je u njega udario dron, prema izjavama gradonačelnika Sergeja Sobjanina.

Eksplozija se dogodila u blizini Kremlja, a udar se desio na visini od desetog sprata zgrade.

- Nešto posle 3 sata čula se snažna eksplozija, a potom se video dim kako kulja iz pravca tih zgrada u centru - rekli su očevici.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji navodno prikazuju trenutak kada je dron udario u zgradu i izazvao požar. Međutim, autentičnost tih snimaka nije potvrđena.

 

 

Rusko Ministarstvo odbrane je izjavilo da je dron izgubio kontrolu i sudario se s objektom. Takođe su izvestili da su protivvazdušne odbrane sprečile pokušaj terorističkog napada korišćenjem tri bespilotne letelice slične avionima na grad Moskvu. Srećom, nema prijavljenih žrtava.

- Snage PVO osujetile su noću još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa tri bespilotne letelice tipa aviona na grad Moskvu - saopštilo je ministarstvo.

Tokom noći su bili privremeno obustavljeni letovi na nekoliko aerodroma, ali se vazdušni saobraćaj navodno normalizovao od jutra. Ovaj incident naglašava ozbiljnost sigurnosnih pitanja vezanih za upotrebu dronova i potencijalne opasnosti koje oni mogu predstavljati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading