RUSKI ODGOVOR NA AGRESIVNU IMPLEMENTACIJU LONDONA! Federacija uvela SANKCIJE tužiocu koji hoće da HAPSI Putina - na crnoj listi 54 osobe

Autor:

Svet

18.08.2023

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu, ime koje se našlo na spisku je i ime državne sekretarke za kulturu, medije i sport, Lusi Frejzer.

RUSKI ODGOVOR NA AGRESIVNU IMPLEMENTACIJU LONDONA! Federacija uvela SANKCIJE tužiocu koji hoće da HAPSI Putina - na crnoj listi 54 osobe

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije uvelo je sankcije protiv 54 državljana Velike Britanije.

Među njima je i Karim Ahmad Kan, tužilac Međunarodnog krivičnog suda, čovek koji je izdao naredbu za hapšenje ruskog lidera Vladimira Putina.

- Kao odgovor na agresivnu implementaciju neprijateljskog antiruskog kursa Londona, u okviru kojeg se aktivno primenjuje mehanizam jednostranih sankcija građanima naše zemlje i domaćim privrednim subjektima, doneta je odluka o proširenju ruske crne liste (spisak persona non grata kojima je zabranjen ulaz u Rusiju), uključivanjem predstavnika političkog establišmenta, agencija za sprovođenje zakona, profesionalne pravne zajednice i novinarskog kora Velike Britanije, to jest ukupno 54 osobe - saopšteno je Ministarstva.

Pored glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu, britanskog advokata Karima Ahmada Kana, koji je između ostalog, učestvovao u izdavanju naloga za hapšenje ruskog rukovodstva, ime koje se našlo na spisku je i ime državne sekretarke za kulturu, medije i sport, Lusi Frejzer, kao i pojedine medijske kuće.

- U kontekstu nemilosrdne vojne podrške Londona kijevskom neonacističkom režimu, doneta je i odluka o uvođenju ličnih sankcija protiv rukovodstva britanske privatne vojne obaveštajne kompanije 'Privejl partners', čiji su specijalisti uključeni u prikupljanje i pružanje obaveštajnih informacija ukrajinskim specijalnim službama - dodaju iz Ministarstva.

Prema podacima nekih izveštaja, ističu da su predstavnici ovih kompanija više puta posećivali Kijev kako bi se dogovorili o pripremi za slanje diverzentskih i izvođačkih grupa u zonu borbenih dejstava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading