DRAMA U VELIKOM KANJONU U SAD: Dečak (13) pao u provaliju duboku 30 metara, zadobio UŽASNE POVREDE, ali preživeo

Autor:

Svet

14.08.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaestogodišnji dečak je preživeo nakon što se okliznuo i pao sa skoro 30 metara u Velikom Kanjonu u američkoj saveznoj državi Arizona. Za

DRAMA U VELIKOM KANJONU U SAD: Dečak (13) pao u provaliju duboku 30 metara, zadobio UŽASNE POVREDE, ali preživeo

Foto: unsplash.com

Spasilačkim ekipama je trebalo dva sata da izvuku Vajata Kaufmana na sigurno, nakon što je pao sa uzvišenja na području Severni Rim, koje je popularno među turistima. Dečak je sa teškim povredama prebačen u bolnicu, ali je kasnije otpušten, prenosi BBC.

Vajat je za lokalnu televizijsku stanicu rekao da je pao dok se pomerao sa puta kako bi ljudi mogli da fotografišu, dodajući da je čučao i jednom rukom se držao za kamen kada je izgubio ravnotežu i počeo da pada.

 

"Ne sećam se ničega nakon pada. Sećam se samo da sam se povremeno probudio i video da sam u zadnjem delu kola hitne pomoći i helikoptera", rekao je Vajat.

 

On ima devet polomljenih pršljenova, slezine mu je napukla, šaka slomljena, a plućno krilo kolabirano.

U spasavanju je učestvovalo nekoliko desetina radnika hitne pomoći.

Vajata je na sigurno izvukao tim iz Nacionalnog parka Veliki Kanjon, koji se spustio niz liticu nakon što je zaključeno da spasavanje helikopterom neće biti moguće zbog terena. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading