KAO DA OSMI PUTNIK VREBA IZ DUBINA: Naučnici u vodama Antarktika pronašli novu vrstu - ovo stvorenje je pravo MORSKO ČUDOVIŠTE iz bajki (VIDEO)

Autor:

Svet

12.08.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnici na misiji na istraživačkom brodu na obali Antarktika uhvatili su novo podmorsko stvorenje - sa 20 krakova i malim telom u obliku jagode, prenosi Dejli mejl.

KAO DA OSMI PUTNIK VREBA IZ DUBINA: Naučnici u vodama Antarktika pronašli novu vrstu - ovo stvorenje je pravo MORSKO ČUDOVIŠTE iz bajki (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube UK Antarctic Heritage Trust

Svrha ekspedicija istraživača, sprovedenih između 2008. i 2017. godine, bio je lov na zagonetne morske životinje: grupu poznatu kao Promachokrinus ili antarktičke pernate zvezde.

 

Iako su slične drugim beskičmenjacima okeanskim životinjama, poput morskih zvezda i morskih krastavaca, ove zvezde se razlikuju i po svojoj veličini i „izgledu kao sa drugog sveta“ kada plivaju, rekli su istraživači.

 

 

Ove životinje koje izgledaju strašno i užasno mogu da žive od 20 do oko 2.000 metara ispod površine okeana.

 

Ova antarktička zvezda telom oblika jagode može imati boju od ljubičaste do tamnocrvenkaste.

 

Nova studija o ovoj životinji objavljena je ovog jula u časopisu Invertebrate Sistematics .

 

Sveobuhvatno istraživanje biće neophodno za sticanje čak i osnovnog razumevanja obilja života u antarktičkim vodama, rekli su naučnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading