RUSA UJELA NAJOTROVNIJA RIBA NA SVETU! Uhvatio je golim rukama pa otvorio Vikipediju - kad je pročitao šta piše NIJE MU BILO SVEJEDNO! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.08.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesrećni muškarac je zatekao fugu ribu u svojoj mreži i izbacio je na obalu.

RUSA UJELA NAJOTROVNIJA RIBA NA SVETU! Uhvatio je golim rukama pa otvorio Vikipediju - kad je pročitao šta piše NIJE MU BILO SVEJEDNO! (VIDEO)

Foto: Youtube/ newsvlru

Nepoučen opasnostima, neimenovani Rus doživeo je ugriz zloglasne fugu ribe nakon što je odlučio da je dira golim rukama ispred kamere. Incident se dogodio u Primorskom kraju, dalekoistočnom delu Ruske Federacije, a mnogi lokalni portali su preneli ovu neobičnu i rizičnu situaciju.

Nesrećni muškarac je zatekao fugu ribu u svojoj mreži i izbacio je na obalu. Međutim, dok je neoprezno dodirivao ribu svojom šakom, fuga ga je ugrizla za prst. Nažalost, muškarac se verovatno nije informisao o opasnostima koje fuga nosi, uključujući smrtonosni otrov tetrodotoksin.

Fugu riba je poznata po svom visokom sadržaju tetrodotoksina, posebno u organima kao što su jetra, jajnici, oči i koža. Ovaj otrov paralizuje mišiće, dok žrtva ostaje pri svesti, na kraju umirući zbog gušenja. Nažalost, ne postoji poznati protivotrov za ovu ribu, a standardni tretman uključuje podršku disajnom sistemu i krvotoku dok metabolizam postepeno obrađuje i izlučuje otrov.

Takozvane naduvane ribe, uključujući fugu, spadaju među najotrovnije ribe na svetu. U nekim kulturama, poput japanske, fugu se smatra specijalitetom, ali se za njenu pripremu smeju baviti isključivo kuvari koji su prošli strogu i višegodišnju obuku.

Nakon incidenta, lokalni novinari nisu uspeli saznati sudbinu muškarca sa snimka, ali ovaj događaj je još jedan podsjetnik na ozbiljne opasnosti koje fugu riba nosi i koliko je važno biti informisan pre nego što se pristupi takvim životinjama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading