OBJAVLJEN CEO SNIMAK ATENTATA U JUŽNOJ AMERICI! Dželat mu pucao u glavu, pa otvorio vatru na policiju - sve zbog KORUPCIJE?! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.08.2023

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte snimak, ali upozoravamo da je uznemirujuć.

OBJAVLJEN CEO SNIMAK ATENTATA U JUŽNOJ AMERICI! Dželat mu pucao u glavu, pa otvorio vatru na policiju - sve zbog KORUPCIJE?! (VIDEO)

Foto: Youtube/ nzherald.co.nz

Fernando Viljavisensio, kandidat za predsednika na izborima u Ekvadoru, ubijen je na političkom skupu. Na njega je atentat izvršen usred dana, pred više desetina svedoka.

Viljavisensio je ulazio u auto kada su počeli da odjekuju meci, a kasnije je saopšteno da je pogođen tri puta u glavu.

Napadač je neutralisan nakon razmene vatre sa policijom koja je obezbeđivala skup, a još šestoro osumnjičenih je privedeno nakon policijske racije, navela je Kancelarija državnog tužioca, prenosi AP.

Video-snimak objavljen na društvenim mrežama pokazuje masu ljudi na predizbornom događaju kako se kriju i vrište usled pucnjave.

Pogledajte snimak, ali upozoravamo da je uznemirujuć. 

Vilavisensio je bio jedan od najžešćih kritičara bivšeg ekvadorskog predsednika Rafaela Koree i bila mu je određena kazna od 18 godina zatvora zbog klevete Koree.  Kasnije je dobio politički azil u Peruu.

Bio je i nezavisni novinar koji je istraživao korupciju u prethodnih ekvadorskim vladama, nakon čega je ušao u politiku kao borac protiv korupcije.

U svom poslednjem govoru, pre nego što je ubijen, Vilavisensio je obećao okupljenima da će iskoreniti korupciji i zatvoriti "lopove" u zemlji.

Njegov saradnik Patrisio Zukilanda rekao je za AP da je Vilavisensio dobio najmanje tri pretnje smrću pre pucnjave, koje je prijavio vlastima.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading