VELIKI ŠUMSKI POŽAR ZAHVATIO POZNATO GRČKO OSTRVO! Više od 80 vatrogasaca bori se sa vatrenom stihijom

Autor:

Svet

07.07.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšen je stariji muškarac koji je iz nehata izazvao požar.

VELIKI ŠUMSKI POŽAR ZAHVATIO POZNATO GRČKO OSTRVO! Više od 80 vatrogasaca bori se sa vatrenom stihijom

Foto: Tanjug/AP

Šumski požar većih razmera zahvatio je grčko ostrvo Evija.

Vatrogasci su saopštili je da je u okviru policijske akcije uhapšen jedan stariji muškarac, kao odgovoran za izazivanje požara iz nehata u šumskom području, tokom izvođenja akcije dimlјenja košnica na području sela Milaki.

Na gašenju požara, nedaleko od sela Milaki, u opštini Kimi-Aliveri, a na oko 70 kilometara od Atine angažovano je 82 vatrogasca i 24 vatrogasnih kola. U gašenju učestvuje i avion, prenosi grčka televizija ANT1.

U tom području su Fabrika cementa AGET Heraklis i elektrana PPC, ali nisu u opasnosti kao ni naseljeno mesto jer se požar širi na drugu stranu.

- Požar je u punom zamahu, ali za sada, srećom, kuće nisu ugrožene. Međutim, vatra gori na delovima koji su veoma nepristupačni do kojih vatrogasci ne mogu da dođu. Ostaćemo ovde dok požar ne bude pod kontrolom - rekao je zamenik predsednika opštine Nikos Barakos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading