UKRAJINA TUGUJE ZA JULIJOM I ANOM: Četranaestogodišnje bliznakinje poginule u napadu na Kramatorsk

Autor:

Svet

28.06.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje desetoro ljudi poginulo je u ruskom raketnom napadu na grad Kramatorsk na istoku Ukrajine, a među žrtvama su i 14-godišnje bliznakinje Julija i Ana Aksenčenko.

UKRAJINA TUGUJE ZA JULIJOM I ANOM: Četranaestogodišnje bliznakinje poginule u napadu na Kramatorsk

Foto: PRINTSCREEN/TWITTER

BBC navodi da je u napadu 61 osoba povređena, a da spasioci i dalje pretražuju ruševine picerije koju su pogodile ruske rakete.

- Ruske rakete zaustavile su otkucaje srca dva anđela - objavilo je gradsko veće Kramatorska na Telegramu, navodeći da deli tugu sa porodicom stradalih tinejdžerki.

Među deset stradalih civila je i 17-godišnja devojka.

Kremlj je saopštio da se u Ukrajini gađaju samo vojni ciljevi,

„Rusija ne gađa civilnu infrastrukturu, ona udara instalacije vezane na ovaj ili onaj način za vojnu infrastrukturu“, rekao je novinarima portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov.

Očevidac je za BBC rekao da je video "mrtve ljude, ljude koji vrište, plaču, veliki haos". Regionalni guverner Donjecka Pavlo Kirilenko je na "Telegramu" rekao da su Rusi pogodili Kramatorsk sa dva projektila, "jednim usmerenim na privatno preduzeće a drugim na piceriju".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading