ZGODNA POLINA JE NAJSTARIJE DETE VOĐE VAGNERA! Prigožin sa ženom pravi MILIJARDE evra - imaju pravu IMPERIJU! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.06.2023

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin se nalazi u Belorusiji, a malo toga se zna o njegovoj porodici.

ZGODNA POLINA JE NAJSTARIJE DETE VOĐE VAGNERA! Prigožin sa ženom pravi MILIJARDE evra - imaju pravu IMPERIJU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin

Tenzija u Rusiji se smirila nakon pokušaja puča u subotu 24. juna 2023. godine, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je posredovao između predsednika Rusije Vladimira Putina i Jevgenija Prigožina, vođe "Vagnera". Otkrio je i detalje teških pregovora sa Prigožinom o čijem privatnom životu se ne zna mnogo. On je oženjen Ljubov Valentinovnom i njih dvoje imaju troje dece.

Ona je farmaceutkinja koja je imućna i navodno poseduje butike poznate kao "Muzej čokolade" u Sankt Peterburgu. Otvorila je 2012. godine banju "Kristal" u Sankt Peterburgu koja je sledeće godina osvojila priznanje Savršenog banjskog projekta. Poseduje kompanije "Nju tehnolodžis SPA LLC" i "Agat" koje su deo grupe "Konkord".

Fajnenšel tajms piše da je Ljubov igrala “različite uloge” u poslovnom carstvu svog muža zajedno sa drugim članovima porodice. Prigožinova deca, navodi list, imaju akcije u očevim kompanijama pri čemu se se često menjale između njih. Bogatstvo Prigožina se inače procenjuje na milijardu evra.

Starija ćerka Polina je 2019. godine bila akcionar u ruskoj kompaniji "Lahta plaza" koja se u martu 2022. našla pod američkim sankcijama. Sada je pod kontrolom Prigožinovog sina Pavela. "Lahta plaza" je prema korporativnim dokumentima delila revizora i broj telefona sa ruskim kompanijama koje su isporučivale tešku industrijsku opremu rudarskim i šumarskim kompanijama u Africi koje su kasnije sankcionisale Sjedinjene Američke Države i Evropska unija kao paravan Vagnera.

Polina je prvo dete Prigožina. Rođena je 1992. godine dok je sin Pavel rođen ili 1996. ili 1998. prema drugim izvorima. Mlađa ćerka Veronika rođena je 2005. godine.

 

 

"Fajnenšel tajms" piše da je plavokosa ruska tinejdžerka, koja se amaterski takmičila u jahanju sa preponama u mediteranskom odmaralištu Oliva blizu Valensije, svega četiri dana pre početka rata u Ukrajini, bila mlađa ćerka vođe Vagnera Veronika Prigožina. Jahala je sivog konja Dithara i završila četvrta. Polina se takmičila na međunarodnim konjičkim disciplinama iako je njen otac bio pod sankcijama.

Podaci koje je sastavila Međunarodna federacija za konjičke sportive (FEI) pokazuju da su Veronika i Polina od 2014. učestvovale na stotinama takmičenja van Rusije i to u Nemačkoj, Francuskoj, Portugalu, Italiji, Belgiji i Španiji. Nijedan od konja koje su jahale na tim takmičenjima nisu bili registrovani na Prigožinovo ime u FEI. Pol Hendriks, belgijski veterinar, prodao je 2015. godine konja Kazapiloka čoveku koji je bio u društvu Poline.

 

 

Prigožin i njegova porodica prema navodima "FT" tada nisu bili pod sankcijama. Polina je međutim jahala Kazapiloka 60 puta na međunarodnim konjičkim takmičenjima od prve pojave u italijanskom gradu Areco 2018. godine nakon što je njen otac sankcionisan. Krajem 2019. godine, pored sankcija na Prigožinovu ličnu imovinu uključujući privatni avion, skoro svi konji koje su jahale njegove dve ćerke iznenada su ponovo registrovani u Ruskoj konjičkoj federaciji na imena drugih ljudi, prema podacima FEI.

Među njima je bio i Kazapiloko. Polina je nakon toga nastavila da se takmiči sa tim konjem u Španiji i Portugalu i nijedan drugi jahač nije se takmičio sa Kazapilokom otkako je ona počela.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading