ŠOKANTNA ODLUKA NEMAČKOG BILDA: Delu zaposlenih slede OTKAZI, urednike i lektore zameniće VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Autor:

Svet

21.06.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački tabloid Bild, najprodavaniji dnevni list u Evropi, planira da određene urednike zameni veštačkom inteligencijom (AI), u sklopu programa uštede 100 miliona evra, saopštio je menadžment kompanije osoblju putem mejla.

ŠOKANTNA ODLUKA NEMAČKOG BILDA: Delu zaposlenih slede OTKAZI, urednike i lektore zameniće VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Foto: youtube.com/Adagio

Ovaj tabloid takođe reorganizuje svoje regionalno novinsko poslovanje, nakon čega će, veruje se, doći do stotina viškova u ljudstvu.

"Novina će se, nažalost, rastati sa kolegama čija zaduženja u digitalnom svetu menja AI", navela je u mejlu izdavač i vlasnik Bilda, kompanija Aksel Špringer.

Uloga "urednika, zamenika urednika, radnika za proizvodnju štampe, lektora i urednika fotografije neće više postojati u današnjem obliku", navodi se u mejlu, u čiji uvid je imao Frankfurter Alemajne cajtung (FAZ).

Ova poruka prati najavu izvršnog direktora Matijasa Depfnera, koji je rekao da će to ubuduće biti "čisto digitalna medijska kompanija", navodi Gardijan.

Bild zasad nema procenu koliko ljudi bi moglo da izgubi posao zbog veštačke inteligencije. Aksel Špringier nije prvi novinski izdavač koji razmatra uvodenje veštačke inteligencije.

Portal Baz fid je ove godine objavio da namerava da koristi AI kako bi poboljšao sadržaj, dok Dejli miror i Dejli ekspres takođe razmatraju mogućnost korišćenja veštačke inteligencije. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading