I POSLE JENSA - JENS! Stoltenber zamoljen da ostane na čelu NATO

Autor:

Svet

17.06.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgledi da se od Stoltenberga zatraži produženje mandata četvrti put povećali su se kako se bliži samit u Viljnusu.

I POSLE JENSA - JENS! Stoltenber zamoljen da ostane na čelu NATO

Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Očekuje se da će Jens Stoltenberg biti zamoljen da ostane glavni sekretar NATO-a još godinu dana zbog toga što taj vojni savez ne uspeva da postigne dogovor o njegovom nasledniku uoči samita sredinom jula u Litvaniji, prenosi britanska agencija Rojters pozivajući se neimenovane izvore.

Izvor Rojtersa navodi da Stoltenberg, Norvežanin koji je na toj dužnosti proveo devet godina i treba da ode sa funkcije krajem septembra, ima široku podršku u savezu i "nastavlja da bude efikasan vođa".

- Bajdenova administracija razmišlja o tome da Stoltenberg ostane još godinu dana. Ne čini se da trenutno postoji konsenzus unutar saveza o njegovoj zameni - rekao je američki zvaničnik pod uslovom anonimnosti.

Izgledi da se od Stoltenberga zatraži produženje mandata četvrti put povećali su se kako se bliži samit u Viljnusu, a saveznici strahuju od pokazivanja nejedinstva u trenutku kada NATO nastavlja da odgovara na ruski rat u Ukrajini.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading