PUTIN POSLAO 40 DRONOVA-KAMIKAZA ZA PRAZNIK: Najveći ruski napad na ukrajinsku prestonicu izveden noć uoči obeležavanja Dana Kijeva (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

28.05.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska je tokom noći izvela do sada najveći napad dronovima-kamikazama na Kijev, dok se ukrajinska prestonica pripremala da proslavi 1.541 godinu od osnivanja.

PUTIN POSLAO 40 DRONOVA-KAMIKAZA ZA PRAZNIK: Najveći ruski napad na ukrajinsku prestonicu izveden noć uoči obeležavanja Dana Kijeva (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Dan Kijeva bio je popularan praznik u mirnodopskim vremenima, a gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko potvrdio da je u noćašnjim ruskim napadima poginuo 41-godišnji muškarac, a kijevska vojna uprava saopštila je da su najmanje dve osobe ranjene.

Ukrajinski vojni zvaničnici naveli su da je više od 40 dronova koje je lansirala vojska pod komandom ruskog predsednika Vladimira Putina oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana (PVO) u vazdušnom prostoru Kijeva.

Ovaj napad na prestonicu Ukrajine bio je 14. ovog meseca.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Rojters navodi da su ruske snage izvele više talasa vazušnih udara na ciljeve u Ukrajini, uključujući Žitomirsku i Sumsku oblast, kao i da je u većem delu te zemlje proglašena vazdušna uzbuna.

Britanska agencija navodi da je Moskva uoči najavljene ukrajinske kontraofanzive intenzivirala raketne udare i napade dronovima ciljajući vojne objekte i skladišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading