SUD ODBACIO ŽALBU NIKOLE SARKOZIJA! Definitivno optužen za korupciju i zloupotrebu službenog polažaja! Evo koliku i kakvu je kaznu dobio!

Autor:

Svet

17.05.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud je saopštio da su dve godine bile uslovne i da Sarkozi može da godinu dana nosi elektronsku narukvicu umesto da ide u zatvor.

SUD ODBACIO ŽALBU NIKOLE SARKOZIJA! Definitivno optužen za korupciju i zloupotrebu službenog polažaja! Evo koliku i kakvu je kaznu dobio!

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi izgubio je žalbeni proces u vezi sa odlukom suda kojom je 2021. godine osuđen na tri godine zatvora zbog korupcije i zloupotrebe položaja.

Apelacioni sud u Parizu potvrdio je presudu iz 2021.

Sud je saopštio da su dve godine bile uslovne i da Sarkozi može da godinu dana nosi elektronsku narukvicu umesto da ide u zatvor.

Sarkozi je u sud stigao u tamnosivom odelu i izgledao je nervozno. Pozdravio je svoje advokate i povremeno se osmehivao kada je zauzeo svoje mesto pre početka ročišta.

Niži sud je 2021. proglasio Sarkozija krivim za pokušaj da podmiti sudiju nakon napuštanja funkcije i da je trgovao uticajem u razmenu za poverljive informacije o istrazi o finansijama za njegovu kampanju 2007. godine.

Sarkozi (68), koji je bio predsednik Francuske od 2007. do 2012. godine, negira krivicu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading